Son, Rišarlison i Džonson (Reuters)
Son, Rišarlison i Džonson (Reuters)

Vratio se TotenhemSON! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 19:24

Lekcija Njukaslu u Londonu

Imao je Totenhem fantastičan start sezone i pobedio u devet od prvih 11 mečeva u Premijer ligi a onda je usledio taj kobni derbi protiv Čelsija u kojem je izgubio meč ali i nekolicinu igrača zbog povreda i suspenzija. Maleri su nastavili da prate ekipu, povrede da se nižu a rezultati da trpe.

Nakon samo jednog osvojenog boda u prethodnih pet premijerligaških okršaja (u svakom su dali gol!), Spursi su večeras konačno proradili i očitali lekciju Njukaslu u Londonu – 4:1.

Izabrane vesti

Iako i dalje bez povređenih Medisona, Van de Vena, Solomona, Dajera, Bentankura, Totenhem je bio ona fudbalska mašinerija sa početka sezone. Povratak Rišarlisona u startnu postavu je otvorio prostor Sonu da pravi dar-mar po levom krilu i ekipa Ejndža Postekoglua je na krilima dvojice napadača iza kojih su igrali Džonson i Kulušesvki opet izgledala ubitačno. Istina, mora se priznati da je i rival bio osakaćen izostancima. Skoro ceo jedan tim je večeras falio Njukaslu: Poup, Target, Burn, Botman, Mankiljo, Target, Tonali, Vilok, Anderson, Barns i Marfi.

Iako je Njukasl nešto bolje otvorio meč, Totenhem je polako postajao sve opasniji. Romero je prvi imao šansu glavom a onda je na scenu stupio fantastični Hjon Min Son. Očigledno da je selidba na levo krilo povratkom Rišarlisona u špic prijala asu iz Južne Koreje.

U 26. minutu je pobegao Tripijeru i uputio idealan pas na peterac gde se iz drugog plana ubacio Destini Udogi i postigao prvenac u dresu londonskog tima. Nije prošlo ni 10 minuta, a opet je Son napravio haos na levom krilu. Ovoga puta je baš obrukao Tripijera, prošao ga i na petercu poslužio Rišarlisona koji je zatresao mrežu posle skoro tri meseca! Imao je Brazilac uskoro i sjajnu šansu za 3:0 ali je promašio prazan gol sa tri metra.

Iako je bilo očigledno da mnogo toga ne funkcioniše u igri njukasla, Edi Hau nije ništa menjao na poluvremenu. Njegova ekipa je dominirala u posedu na početku drugog dela igre što se retko kome desilo protiv Totenhema ove sezone. Ali iz tog poseda nije uradila ništa. Štaviše, primila je treći gol i doživela potpuni nokaut.

Pedro Poro je pasom sa desnog krila našao Rišarlisona u srcu Njukaslovog šesnaesterca, sporo je reagovala odbrana domaćih, a Brazilac je krunisao veliki povratak. Rišarlison je danas za sat vremena igre dao isti broj premijerligaških golova koliko u prethodnih 39 mečeva otkako je došao u Totenhem pre godinu i po dana!

Mogao je Njukasl da doživi katastrofu u nastavku. Džonson je pogodio stativu, Son šutirao zamalo pored gola da bi isfrustrirani Tripijer u 83. minutu napravio penal nad Sonom koji ga je izludeo danas. Prvi penal za Totenhem ove sezone! Zaslužio je korejski napadač gol za sjajnu partiju i dobio ga je udarcem sa bele tačke. Imao je do kraja meča još dve šanse, Žoelinton je postigao u nadoknadi utešni gol za goste i može se reći da je ovih 4:1 na kraju blag rezultat.

Njukasl već u sredu dočekuje Milan u odlučujućem okršaju za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok Totenhem ima dovoljno vremena da se odmori i spremi za vikend okršaj na gostovanju Notingemu posle kojeg ide nešto lakši raspored do kraja godine: Everton, Brajton i Bornmut.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)

/Mateta 57pen - Salah 76, Eliot 90+1/

Brajton - Barnli 1:1(0:1)

/Adingra 77 - Odober 45/

Mančester Junajted - Bornmut 0:3 (0:1)

/Solanke 5, Biling 68, Senesi 73/

Šefild Junajted - Brentford 1:0 (1:0)

/Mekejt 45+1/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:1 (1:1)

/Kunja 32 - Tofolo 14/

Aston Vila - Arsenal 1:0 (1:0)

/Mekgin 7/

Nedelja

Everton - Čelsi 2:0 (0:0)

/Dukure 54, Dobina 90+2/

Fulam - Vest Hem 5:0 (3:0)

/Himenez 22, Vilijan 31, Aderabijojo 40, Vilson 60, Vinisijus 89/

Luton . Mančester Siti 1:2 (1:0)

/Adebajo 45+2 - Silva 62, Griliš 65/

Totenhem - Njukasl 4:1 (2:0)

/Udogi 26, Rišarlison 38, 60, Son 85 - Žoelinton 90+2/



tagovi

RišarlisonHjong-Min Son

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara