Vreme je za Partizan: Vratio se Suma, čekaju se Rikardo i reprezentativci, sledeći je Matić

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.19. | 17:07

Birmančević i Kokir planirani za nove pozajmice

Odmor je završen. Tri sedmice posle osvajanja Kupa Srbije i delimičnog spasa sezone, ponovo je živo u Partizanu. Dok uprava radi na aktivnostima u prelaznom roku, stručni štab je ovog četvrtka okupio deo fudbalera na koje računa za predstojeću sezonu i označio početak priprema, koje će, suštinski, startovati prvom treningom, u subotu, u Sportskom centru „Zemunelo“.

Za početak, lekarski pregledi i obavezni testovi fizičke spreme u jednoj od beogradskih klinika. Čisto da se proveri ko je u kakvom stanju trenutno. A onaj pravi rad zakazan je za dva dana, kad će trener Savo Milošević označiti početak premijernog treninga u novoj sezoni i odvesti ekipu na 11-dnevne pripreme na Zlatibor, dok će u drugom delu, do 2. do 14. jula, crno-beli da vežbaju na slovenačkom Pohorju.

Izabrane vesti

Ono što je bitno jeste da su već danas u Beogradu Sejduba Suma, najskuplje fudbaler u istoriji kluba, motivisan da se dokaže novom treneru, o čemu svedoči informacija da je na spisku putnika na Zlatibor. Stigao je i Musa Ndžai, nije želeo da gubi vreme i traži dodatne dane predaha, svestan da će morati da zapne od početka ako želi bolji status nego proletos. Na kvalitetniji tretman računa još jedan povratnik sa pozajmice, Ognjen Ožegović, dok se na Gabrijela Enakea i Jurija Vakulka, ne računa. Baš kao i na golmana Nemanju Stevanovića, koji će verovatno ostati u Čukaričkom, dok je još jedan čuvar mreže Marko Jovičić otputovao na Maltu, na novu pozajmicu Hibernijansu.

Od fudbalera koji su pod ugovorom, a očekuje se da budu prodati ili da se s njima raskine saradnja, nedostaju stranci Rikardo Gomeš i Mark Valijente. Napadač sa Zelenortskih Ostrva i španski štoper dobili su dodatne dane i, ukoliko se u međuvremenu ne pronađe rešenje, u obavezi su da se do 21. juna pojave na Zlatiboru.

Crno-belima u početku nedostaju i reprezentativci: Nemanja R. Miletić (A selekcija Srbije), Svetozar Marković (mlada selekcija Srbije), Goran Zakarić (Bosna i Hercegovina), Aleksandar Šćekić (Crna Gora), dok je neizvestan status Danila Pantića, koji tek treba da bude rešen. Narednih dana očekuje se da bude poznata sudbina štopera Bojana Ostojića, jer je prva runda pregovora sa čelnicima Partizana završena bez potpisa novog ugovora.

Tradicionano, klub će se osloniti na telente sopstvene proizvodnje. Na Zlatiboru će pod budnim okom struke biti, između ostalih, krilo Slobodan Stanojlović, učesnik nedavnog „Kupa prijateljstva“, kao i zadnji vezni Mijan Momčilović, možda i špic Savo Aramabašić (svi iz „klase 2001“). Za Nemanju Birmančevića i Jovana Kokir ponovo su planirane pozajmice...

Podsetimo, Partizan je u međuvremenu već doveo četvoricu igrača: štopera Dominika Dingu, desnog beka Perišu Pešukića, centralnog defanzivca Igora Vujačića i krilnog napadača Aleksandra Lutovca, a sledeći koji bi trebalo da zaduži opremu je napadač Vojvodine, Bojan Matić. Crno-beli su se sve dogovorili sa bivšim centarforom Mačve i samo se čeka zeleno svetlo Novosađana da i ovaj posao bude zvaničan.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara