©Reuters
©Reuters

Vrhunski golman i odličan napadač - dovoljno za Ligu šampiona! Za napad na titulu je potrebno nešto više (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 17:00

Crveni đavoli golovima Rašforda i Garnača u završnici utakmice slomili Lids na Eland Roudu i probili se na drugo mesto Premijer lige - 2:0

Ozbiljnom timu koji želi da igra u Ligu šampiona najmanje što je neophodno jeste da poseduje vrhunskog golmana i rasnog napadača. Manačester ima Davida de Heu i Markusa Rašforda, što će verovatno biti sasvim dovoljno da Crveni đavoli dogodine zaigraju u elitnom takmičenju naredne sezone. Ipak, da bi se napadala titula u Premijer ligi neophodan je dodatni kvalitet, pre svega u odbrani i veznom redu, a tu ima dovoljno pukotina koje će sputati ovaj sastav Erika ten Haga u završnici sezone i borbi sa Arsenalom i Mančester Sitijem. Junajted na Elend Roudu nije dozvolio da mu se ponovi okršaj sa Lidsom na Old Trafordu od pre četiri dana. Bili su gosti iz Mančestera mnogo strpljiviji nego na svom terenu, sačekali su pad koncentracije domaće odbrane a onda su golovima Markusa Rašfroda i Alehandra Garnača stigli do neophodnih bodova - 2:0 (0:0).

Sa ovim slavljem, Crveni đavoli su se probili na drugo mestro Premijer lige. Zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom, ali uz dve utakmice više. Ipak, petoplasirani Totenhem je sedam bodova daleko, što je u ovom trenutku najavažnije za Ten Hagov tim.

Izabrane vesti

Da na kraju nije preovladao kvalitet Mančester Junajteda pričali bismo bledoj fudbalskoj predstavi i dva tima koja su se ozbiljno potrudila da ubiju igru. Ipak, gosti su tražili dobitnu kombinaciju i na kraju je pronašli u svojim redovima.

Situacija na terenu je počela da se menja u poslednjih pola sata, a posebno od 63. minuta kada je Dijogo Dalot udarcem sa ivice kaznenog prostora ozbiljno uzdrmao prečku skamenjenog Ilana Meljea. To je prodrmalo i domaće igrače, koji su takođe imali nekoliko odličnih prilika. Luk Ajling je probao makazicama u 70. minutu, ali je taj udarac bez problema ukrotio De Hea. Španski čuvar mreže je devet minuta kasnije pokazao da je još uvek među najboljim golmanima na planeti, pošto je skinuo zicer Samervilu Krisensiju i doneo dodatnu dozu samopouzdanja svojoj ekipi.

Ta intervencija je krunisana već u sledećem napadu. Luk Šo je samo minut ranije poklonio zicer protivničkom igraču lošom povratnom loptom, ali je odmah sa druge strane perfektno centrirao i u trepavicu pogodio odlično postavljenog Rašforda. Taj gol je potpuno razbio koncepciju Lidsa, čija se igra potpuno raspala. Sve je bilo rešeno u 85. minutu kada je Garnačo lukavo gađao bliži ugao domaćeg gola, posle dodavanja Veghorsta i postavio konačan rezultat meča.

Jurili su Crveni đavoli još jedan pogodak u završnici meča. Dva puta su tresli domaću mrežu, ali su golovi Markusa Rašforda i Vuta Veghorsta u nadoknadi utakmice poništeni zbog ofsajda.

Junajted je ovom pobedom napravio idealnu uvertiru evropskog klasika u nokaut fazi Lige Evrope i okršaja sa Barselonom na Nou Kampu (četvrtak, 18.45), dok će tri dana kasnije na Old Traford stići raspucani Lester.

PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 1:1 (1:1)

/Emerson 28 – Feliks 16/

Arsenal - Brentford 1:1 (0:0)

/Trosar 66 - Toni 74/

Kristal Palas - Brajton 1:1 (0:0)

/Tomkins 70 - Marč 63/

Fulam - Notingem Forest 2:0 (1:0)

/Vilijan 17, Solomon 88/

Lester - Totenhem 4:1 (3:1)

/Mendi 23, Medison 25, Iheanačo 45+4, Barns 81 - Bentankur 14/

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Alkaraz 24 - Bednarek 73ag, Žoao Gomeš 87/

Bornmut - Njukasl 1:1 (1:1)

/Senesi 30 - Almiron 45+2/

Nedelja

Lids - Mančester Junajted 0:2 (0:0)

/Rašford 80, Garnačo 85/

17.30: (1,25) Mančester Siti (6,75) Aston Vila (13,0)

Ponedeljak

21.00: (1,58) Liverpul (4,20) Everton (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Markus RašfordDavid De Hea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara