Fudbaleri Patronata u duelu sa Ezekijelom Barkom iz River Plejta (©AFP)
Fudbaleri Patronata u duelu sa Ezekijelom Barkom iz River Plejta (©AFP)

Za Sentral Kordobu i Patronato već sada kreće borba za opstanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 23:10

Argentinska Liga profesional: Domaćin do kraja godine bez usluga Paragvajca Nikolasa Leguizamona

Šokantan početak šampionata Argentine. Na čelu tabele je Njuels Old Bojs, iza su Himnasija la Plata i Urakan, dok su giganti – Boka Juniors na 14, a River Plejt na 15. mestu. Još gori su Estudijantes i najtrofejniji klub Južne Amerike, Independijente i nekadašnji pobednik Kopa Libertadores, Velez Sarsfild. Od velikana u vrhu je samo Rasing iz Aveljanede, koji je na četvrtoj poziciji, sa dva boda manje od lidera iz Rosarija.

Osmo kolo Lige profesional otvaraju Sentral Kordoba i Patronato noćas (02.00) na stadionu Madre de Sjudades u Santijago del Esteru. Domaćin je dobro počeo, ali je u padu forme. Ima čak tri poraza u poslednjih pet kola. I Patronato ima osam bodova kao i domaći ovog meča. Oba tima strepe za opstanak u najboljoj ligi Gaučosa. Na kraju godine, dva tima će ispasti, a trenutno na zbirnoj tabele najgori stoji Patronato sa 0,94 poena. Sentral Kordoba je četvrta otpozadi, sa koeficijentom 1,102, pa će i ona do poslednjeg kola da se bori za ostanak u argentinskoj eliti.

Izabrane vesti

Veliki hendikep za Sentral Kordobu je teška povreda Nikolasa Leguizamona. Paragvajac je prošle nedelje pokidao ligament kolena u meču sa Estudijantesom (2:2) i propustiće ostatak šampionata. Zaigraće tek naredne godine. Pravila u Argentini kažu da klub može da dovede igrača i van prelaznog roka ako je izostanak duži od šest meseci. Uprava Sentral Kordobe je reagovala i dovela Lautara Montanija. Domaćin neće moći da računa ni na Enca Kalinskog koga očekuje nekoliko nedelja pauza zbog povrede zadnje lože.

02.00: (2,20) Sentral Kordoba (3,25) Patronato (3,45)

Dobra veta za tim iz Santijago del Estera je povratak u tim Huana Kruza Kaprofa i Sebastijana Ribasa. Patronato će biti lišen usluga samo Fabija Vaskeza.


tagovi

ArgentinaArgentina 1PatronatoSentral Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara