Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Zašto Jović nije starter? Kabral više radi za tim, Luka je imao probleme sa fizičkom spremom

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 08:43

Vinčenco Italijano uverava da obojica imaju mesto u timu

Fjorentina je asfaltirala Poznanj. Jedan od naslova u italijanskim medijima koji najbolje govori o atmosferi u Firenci posle ubedljivih 4:1 na gostovanju kod Leha i sad već možemo da kažemo izvesnog plasmana u polufinale Lige konferencije.

Tamo će Viola na boljeg iz dvomeča Bazela i Nice (2:2 u prvom meču), ali posle odlične igre u Poljskoj trener Vinčeno Italijano se nikoga ne plaši.

Izabrane vesti

Uradili smo ono što smo pripremali. Hoću da čestitam momcima, jer nije bilo lako posle gola za izjendačenje, ali ostali smo u igri, pogodili još jednom pre poluvremena, a mogli smo još koji put. Drugo poluvreme je bilo izvanredno. Sada samo moramo da nastavimo tako”.

Golove su inače postigli Artur Kabral, Niko Gonzales, Đakomo Bonaventura i Ikone Džonatan. Luka Jović nije, pošto je opet počeo na klupi, pa je odigrao samo 12 poslednjih minuta. Kabral je čini se izgurao srpskog asa na klupu, mada Italijano tvrdi da obojica imaju ulogu u timu.

A, zašto Kabral igra pre Jovića?

Kabral igra u kontinuitetu zato što mnogo radi da bi pomogao timu. Tako bi svako trebalo da se ponaša i zbog njega nam je mnogo drago. Jović je imao probleme sa fizičkom spremom, ali obojica se popravljaju i obojica su važni igrači”, odgovara Italijano na konkretno pitanje.

Statistika kaže: Jović je ove sezone postigao 11 golova za 1.856 minuta na terenu. Od toga čak šest u Ligi konferencije. Kabral je odigrao manje – 1.797 minuta – a dao je više: 14 komada. I još od kraja februara je neprikosnoveni starter u špicu Viole.


tagovi

Luka JovićVinčenco ItalijanoArtur Kabral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara