Zašto ovo nije penal, a ono nad Mesijem jeste? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 21:59

Biće polemike posle meča u Sevilji

Kad ni predsednik UEFA nije jasno pravilo onda je red da se menja. Priznao je pre nekoliko sedmica Aleksandar Čeferin da ni sam ponekad ne razume šta su faulovi za jadanesterac, a šta ne, da će zbog toga formirati posebnu komisiju sa zadatkom da precizira kriterijume za najstrožu kaznu, a dok se tpo ne desi ostaće dileme.

Jedna takva desila se na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“, u revanšu polufinala Lige Evrope, između Sevilje i Juventusa. Tokom nadoknade prvog poluvremena Huan Kvadrado je uklizao Oliveru Toresu, isprava se činilo da je start bio van kaznenog prostora, da bi se tek na usporednom snimku jasno videlo da Kolumbijac kači nogom Španca.

Izabrane vesti

Ni glavni sudija Dani Makeli, ni njegovi saradnici u VAR sobi, čak i posle gledanja snimka, nisu procenili da ja ovo bilo za penal.

Šta vi kažete: da ili ne?

Zanimljivo, Holanđanin Makeli je na Mundijalu u Kataru posle gledanja snimka častio Argentinu penalom na meču sa Poljskom. Ako je start Vojćeha Ščensnog nad Lionelom Mesijem tad bio za jedanaesterac teško je oteti se utisku kako ovaj Kvadradov nad Toresom nije. Isti sudija, a odluka drugačija.



tagovi

JuventusSeviljaLiga EvropeVAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara