Zašto su se u Lučanima odlučili za Sivića? Ima viziju, znanje, udara u meso

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 18:04

Iskusni stručnjak zvanično predstavljen u redovima superligaša iz Dragačeva

Ni najrevnosniji hrnoičari ovdašnjih fudbalskih prilika ne sećaju se kada je lučanska Mladost bila u težoj situaciji. Klub je bez pobede na prethodnih deset utakmica u Mozzart Bet Superligi, trenutno ima tri boda više od imenjaka iz Novog Sada, i vrlo neizvesnu budućnost ispred sebe.

Šok terapija sa Miloradom Kosanovićem nije uspela. Iskusni stručnjak je potrajao samo tri meča, pa su u Dragačevu posegli za Tomislavom Sivićem. Ubeđeni su u Lučanima da će Sivić ponoviti uspeh iz Novog Pazara, kada je klub iz grada sa Jošanice doveo do mirne luke. Mada ništa nije slutilo da će se Novi Pazar spasiti prošle sezone.

Izabrane vesti

Rezultati Mladosti su takvi kakvi jesu. Trenutno smo u opasnoj zoni, nismo uspeli da prodrmamo tim sa jednim trenerom. Odluka uprave na moju inicijativu je da dovedemo Tomislava Sivića. Gde god je radio – pravio je rezultate i gasio požar. Prošle godine je napravio nemoguće stvari sa Novim Pazarom, to je tim koji je na šproleće igrao najlepši fudbal. On ima viziju, zanje, odličan je taktičar i takmičar. Nadam se da ćemo opstati u ligi, sa baražom ili bez njega. On nema čarobni štapić, ali dugo smo pričali. Poznaje problematiku i gađa pravo u meso kada govorimo o stvarima koje treba popraviti“, poručio je prvi čovek kluba Nenad Neško Milovanović.

Bivši trener Radničkog i do skora šef stručnog štaba Železničara iz Pančeva svestan je težine posla koji ga očekuje.

„Za mene je normalna stvar da Mladost opstane u ligi, nikako podvig. To je klub koji je imao igrače poput Gordića, Bojovića, Jovanovića, Cvetkovića. Otišli su – to se osetilo u igri. Moramo u narednom periodu da budemo precizni i bavimo se detaljima. Evidentno je da su problem golovi. Dobra je okolnost što nam samo pobede igraju, tako treba i da namestimo glavu. Momci su iskusni, neki od njih imaju i preko 200 mečeva u Mozzart Bet Superligi. Ne mogu da shvatim da oni izgube vere u sebe“.

Mladost trenutno ima šest bodova manje od Javora, tima koji bi na današnji dan izbegao baraž za popunu Mozzart Bet Superlige.

„Nadam se da ću ovo leto iskoristiti da odem na more, prošlo sam proveo u baražu. To sa Novim Pazarom je bio podvig, ponavljam da za Mladost to treba da bude normalno. Igrao sam dva meča protiv Lučana prošle godine. Bio je to jako visok nivo. Sada treba igračima popraviti govor tela, psihologija nam je problematična“.


tagovi

Tomislav SivićNeško Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara