Zašto Zvezdini igrači ne vole jednog Italijana iz stručnog štaba?

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 16:43

Pomoćnici Dejana Stankovića pričali o Zvezdi i životu u Beogradu

U stručnom štabu Dejana Stankovića nalaze se trojica Italijana, to su Federiko Panonćini - kondicioni trener, Vinćenco Saso - analitičar i Pjerluiđi Brivio - trener golmana- U razgovoru za klupski sajt oni su pričali o radu u Crvenoj zvezdi, kao i životu u Beogradu.

Prvi je došao Federiko Panonćini.

Izabrane vesti

„Za mene je ovo sjajno iskustvo i zanimljiva avantura. U Crvenoj zvezdi sam već sedam meseci, došao sam sa trenerom Stankovićem. Sve prolazi u najboljem redu, važno mi je da je dobra atmosfera za rad i da su igrači potpuno predani radu. Izuzetno sam zadovoljan onim što je urađeno na prvom delu priprema i utisak mi je da sve više napredujemo. Vredno se radi i srećan sam zbog toga“, poručio je trener za fizičku spremu.

On je svestan da ga igrači previše ne vole.

„Moja uloga je specifična. Sigurno je da me igrači ne vole previše dok treniramo. Šalu na stranu, oni su profesionalci, razumeju sve i svesni su da sve moje ideje koje sprovodimo u delo na treninzima imaju za cilj da potpuno završe njihovu fizičku spremu. Znam da se često osećaju umorno, posebno na pripremama, ali sam siguran i da su oni svesni toga da je sada teško, ali da će plodove rada ubirati kasnije, tokom sezone.Zaključak je jasan - kad treniramo sigurno da me ne vole, ali posle treninga smo ponovo u dobrim odnosima“, dodao je Panoćini.

Otkrio nam je i Saso kako izgleda njegov posao.

„Kada ste u velikom klubu kao što je Crvena zvezda važno je da sve posmatrate analitički i da budete svesni svake sitnice u igri vašeg tima. Moramo da budemo sigurni da na pravi način prenosimo ideje igračima na terenu. U mom poslu su bitne dve stvari, prva je analiza naše igre, a druga je proučavanje protivnika u pripremi za utakmice. Lično mi je bitniji prvi deo, jer je ključno da mi budemo svesni kako da implementiramo naše ideje, kako da kontrolišemo igru i slično“

Vrlo često Saso treninge mora da snima i iz različitih uglova i sa različitih pozicija, pa se u jednom trenutku našao na krovu stadiona, kako bi oko kamere sve uspelo da "uhvati".

„Snimak je ispao dobar, nemam nikakve povrede, tako da je sve prošlo u najboljem redu. Moj posao ipak nije toliko opasan. Šalu na stranu, moram da budem spreman da uradim sve za klub. Za mene je ovo velika šansa i ponosan sam što sam tu“, dodao je Saso. 


tagovi

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara