Montes (© Reuters)
Montes (© Reuters)

Završen još jedan posao posle Mundijala: Štoper Meksika stigao u Primeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 04:55

Espanjol plaća 8.000.000 evra za Sesara Montesa

Jedan posao sklopljen na relaciji Holandija – Engleska, drugi na liniji Meksiko – Španija. Realizovan je i drugi transfer u susret zimskom prelaznom roku, možda ne toliko atraktivan kao prelazak Kodija Gakpa iz PSV-a u Liverpul, ali značajan iz perspektive da je utanačen posle Mundijala u Kataru.

Tačno je da na njemu Meksikanci nisu prošli grupu (sa Argentinom, Poljskom i Saudijskom Arabijom), međutim, Sesar Montes je ostavio povoljan utisak i ubedio čelnike Espanjola da ga angažuju. Montes je u Dohi igrao sve tri utakmice za Sombrerose, ukupno ih ima 44, a dolazi sa reputacijom jednog od boljih centralnih defanzivaca u otadžbini.

Izabrane vesti

Espanjolu je neophodan, jer je ekipa trenera Dijega Martineza primila 22 gola u prvih 14 kola La Lige i potrebno joj je osveženje. Na Kornelji su procenili da je 24-godišnji Montes odgovarajući kalibar i zato su ga doveli. Doduše, najpre na pozajmicu do kraja sezone, koja će se pretvoriti u obavezan otkup ukoliko Katalonci na proleće sačuvaju status. U tom slučaju Montes će potpisati ugovor do juna 2028, a njegovom sadašnjem klubu Montereju (za koji je odigrao 265 utakmica) pripašće obeštećenje od 8.000.000 evra.

Čelnici Espanjola se nadaju da će Sesar Montes biti makar približno uspešan kao Rafael Markes, koji je ostavio dubokog traga u Kataloniji, ali noseći dres Barselone, u koju je stigao sa isto godina koliko ih sada ima njegov naslednik u dresu reprezentcije (24).

Interesantno, upravo se poslednjeg dana 2022. godine na stadionu Nou Kamp sastaju gradski rivali.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023EspanjolSesar Montes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara