Završeno: Sveta Marković u Partizanu do 2026!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 20:24

Crno-beli platili Olimpijakosu za mladog štopera

Dileme više nema: Svetozar Marković je novi fudbaler Partizana. Želeli su u Humskoj da mladog centralnog defanzivca dovedu još u zimskom prelaznom roku, ali su posle dugih pregovora uspeli da izdejstvuju povratak štopera u matični klub.

Posle prave igre nerava Partizan je odlučio da otkupi ugovor popularnog Svete od Olimpijakosa, otkrio je portal Telegraf, ne navodeći tačnu cifru obeštećenja. Momak iz Beograda, koji će zvanično početi treći mandat u Partizanu, potpisao je četvrogodišnji ugovor sa klubom iz Humske...

Izabrane vesti

Olimpijakos i Marković su odavno bili u otvorenom ratu. Pre šest meseci srpski štoper nije prihvatio da realizuje transfer u jedan inostrani klub, koji je za njegove usluge nudio 3.500.000 evra. Tako su bar pisali grčki mediji. Različiti pogledi na naredni korak doveli su do žestokog sukoba između Markovića i ljudi iz Olimpijakosa. Bivši mladi reprezentativac Srbije je kažnjen jutarnjim treninzima, na koje je odgovorio sedmodnevnim begom iz Pireja.

Vrlo brzo Marković je podneo tužbu protiv Olimpijakosa zbog mobinga. Partizan je sve to pratio sa strane i čekao povoljan trenutak da reaguje. U jednom trenutku se činilo da je moguće da Sveta stigne u Humsku tokom prethodnog prelaznog roka, posebno pošto je želeo da sarađuje sa Aleksandrom Stanojevićem koji mu je već jednom rehabilitovao karijeru. Međutim, Olimpijakos je u tom trenutku bio velika prepreka.

Kockice su se složile ovog leta, pa će Ilija Stolica dobiti veliko pojačanje u odbrani. Od Markovića se očekuje da bude vođa renoviranog defanzivnog reda crno-belih, pored Aleksandra Filipovića i Zlatana Šehovića.

U dosadašnjoj karijeri Svetozar Marković je za Partizan odigrao 79 utakmica i postigao šest golova.

Podsetimo, Marković je leta 2019. godine napustio crno-bele i potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, koji je za njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje. Ipak, štoper se nije snašao u jakoj konkurenciji, pa je pozajmljen Larisi, u kojoj je upisao 13 mečeva, a potom je prošlu sezonu proveo na novoj pozajmici i to upravo u Partizanu, u kome se vratio u fudbalski život i vratio na velika vrata u Grčku.

Međutim, posle solidnog početka ponovo je pao u zapećak, klub iz Pireja je pokušao da ga se reši prodajom ili pozajmicom (Anortozis Famagusta), što je igrač odbio insistirajući da se vrati isključivo u Humsku, što je na kraju i realizovano.


tagovi

Svetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara