Saša Zdjelar (©MN Press)
Saša Zdjelar (©MN Press)

Zdjelar: Kvalitet fudbala u Rusiji veći nego u Srbiji, u Spartak nikad ne bih otišao

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 18:56

“Srbi i Rusi su braća“, poručuje doskorašnji kapiten Partizana

Posle četiri i po godine Saša Zdjelar oprostio se od Partizana, okrenuo list i karijeru nastavio u moskovskom CSKA gde je već debitovao i ostavio dobar utisak. Zdjelarov transfer u CSKA izazvao je veliku pažnju ruskih medija, pogotovo što je i dalje aktivna zabrana učešća tamošnjih klubova u evropskim takmičenjima, zbog čega sve više igrača odbija da dođe na istok Evrope.

Doskorašnji kapiten Partizana razgovarao je za lokalne medije o aktuelnim temama, pre svega da se preseli u Rusiju iako može da nastupa samo u domaćim takmičenjima.

Izabrane vesti

“Znao sam i pre nego što sam došao u Rusiju da je suspenzija kluba na snazi, naravno. Meni to ne predstavlja problem. Iz Srbije sam, mi smo takođe preživeli ratove. Roditelji su mi pričali o tome kako je nama bilo kada nam je bilo zabranjeno da igramo evropska takmičenja“, priča Zdjelar.

Prvi utisci po dolasku u CSKA su izuzetni...

“Osećam se odlično u CSKA, svi su me prihvatili otvorenih ruku. U timu vlada sjajna atmosfera, ali nam nedostaju navijači. Svi se nadamo da će se uskoro vratiti na stadion i da ćemo svi biti zadovoljni“.

Podsetimo, krajem prošle godine Duma je izglasala novi zakon koji zahteva od svih navijača, novinara, redara i gostiju da imaju takozvane “navijačke identifikacione kartice“ koje su počele da se koriste od 1. juna. Zbog toga je broj navijača na stadionu manji nego inače...

Ponedeljak, 19.00: (2,25) Javor (3,20) Mladost Novi Sad (3,35)

Kao neko ko je godinama igrao večiti derbi sa Crvenom zvezdom, Zdjelar je upitan da li je svestan veličine susreta moskovskih velikana CSKA i Spartaka, odnosno da li bi u budućnosti mogao da zamisli sebe u dresu ruskih crveno-belih?

“Svi znaju koliko volim Partizan, tek sam stigao i rano je da uopšte pričamo o budućnosti. Ovde sam tek nedelju dana, još se navikavam na sve i učim, između ostalog, koliko je veliki derbi sa Spartakom“, kaže povremeni srpski reprezentativac i dodaje:

“Što se tiče prelaska u Spartak, mislim da tu i ne treba da se postavi pitanje jer nikada ne bih otišao“.

Pričao je Zdjelar i o ličnim ciljevima sa novim klubom, ali i koliko je ruski fudbal iznad srpskog po kvalitetu?

“Imam neke lične ciljeve, ali tim je iznad svega. Zbog toga su mi ciljevi kluba iznad ličnih. Dosad sam video da je ruski fudbal na odličnom nivou, višem nego srpski fudbal. Teže je igrati ovde nego kod kuće. Ovde ima toliko velikih klubova, zbog čega je teže igrati“.

Dosad je 27-godišnji vezista dvaput ulazio sa klupe, a kada će pronaći svoje mesto u startnoj postavi?

“To sve zavisi od trenera. Ako i kada trener Fedotov bude video da sam spreman, tada ću početi utakmicu i odigrati svih 90 minuta“.

Za kraj, Zdjelar je rekao da ga nije zabrinulo to što sve više nacionalnih selekcija zabranjuje igračima koji nastupaju za ruske klubove da obuku dres sa državnim grbom.

“Niko mi ništa nije rekao na tu temu. Rusi i Srbi su braća, tako da nema razloga za brigu“.

Momak rodom iz Beograda je sa Armejcima potpisao ugovor na tri godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.


tagovi

Saša ZdjelarCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara