Zijeh golom sa pola terena upalio marokansku grejalicu; Španci lagani protiv Jordana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 18:59

Crvena Furija imala lakši trening – 3:1

Kada bismo gledali samo kvalitet igrača selekcija Maroka bila bi jedan od kandidata za potencijalno iznenađenje na Mundijalu u Kataru. Ali kada gledamo dešavanja van terena koje se lepe kao smrt lepak za Maroaknce, onda možemo da kažemo da nas od tima iz severne Afrike ništa ne bi iznenadilo. Čak i da prođu grupu u kojoj su Hrvatska, Kanada i Ekvador.

Lako su Marokanci stigli do Katara, ali su potom smenili selektora Fahida Halihodžića zbog vrlo represivnih disciplinskih mera i odstranjivanja najvećih zvezda tima. Gledajući današnji prijateljski meč protiv Gruzije možda su bili i u pravu (3:0). Sigurno je da će se u severnoj Africi upaliti grejalica posle lagane pobede tima koji sada predvodi Valid Regraui.

Izabrane vesti

Marokanci su današnji duel počeli sa najjačim timom, predvođenim Ašrafom Hakijem, zatim Zijahom, Ambrabatom i Bufalom. Kasnije je šansu dobio i Mazruji. Meč će ostati upamćen po evrogolu zvezda londonskog Čelsija Hakima Zijaha. On je u 29. minutu iskoristio loše ispucavanje golmana Gruzije i potom udarcem sa pola terena uspeo da ga lobuje. Tek toliko da rivali shvate da dolazi motivisan u Katar.

Marokanci su dominirali tokom čitavog meča, poveli već u petom minutu preko Jusufa En Nesirija, dok je iz penala trijumf podebljao Bufal.

Španci su imali samo lagan trening protiv Jordana (3:1) Selektor Luis Enrike je izmešao karte, odlučio se da šansu pruži dvadesetorici fudbalera. I pored toga imalo je šta da se vidi. Bez mnogo umaranja Španci su u prvom poluvremenu stvorili veliki broj prilika. Dobro je delovala ofanzivna trojka Fati-Asensio-Sarabia.

Prvi je načeo mrežu Jordana u 13. minutu kada je iskoristio odličan pas Marka Asensija. U jednom delu prvog poluvremena Španci su imali posed od 80 posto, što jasno govori kakva je bio odnos  snaga. Španci su brojnim izmenama držali ritam. Turnir u Kataru na lep način najavio je i superstar Barselone Gavi. U listu strelaca se upisao i Niko Vilijams.

 


tagovi

Katar2022Hakim Zijeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara