Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Znate li koliko je dugo Junajted bez trofeja?

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 09:38

Predugo za tim takve tradicije i Crveni đavoli će post probati da prekinu bar u najmanje važnom engleskom kupu

Deluje kao da se Mančester Junajted pod trenerskom palicom Erika ten Haga konačno vratio na pravi put i posle dužeg vremena postao konkurentan u borbi za trofeje. Moraće Crveni đavoli da idu postepeno, korak po korak, pa će prašinu koja se već nekoliko godina taloži u trofejnim vitrinama Old Traforda imati priliku da skinu u takmičenju od najmanjeg značaja na Ostrvu – Liga kupu.

Baš u pomenutom turniru Junajted je i osvojio poslednji nacionalni trofej, 2017. pobedom nad još jednim ovogodišnjim polufinalistom Sautemptonom, a iste godine okitio se lovorikama u Ligi Evrope. Ipak, ovog puta mu na trasi do Vemblija stoji Notingem Forest, uz mančesterski klub, jedini koji od polufinalista zna kako je to osvajati Liga kup.

Izabrane vesti

Šumari su bez trofeja još od zlatne ere Braja Klafa kada su i osvojili sva četiri trofeja Liga kupa u klupskoj istoriji. A da bi stali uz rame Junajtedu, moraće da prekinu neslavni niz protiv kluba iz crvenog dela Mančestera. Naime, Forest od 1994. godine nije savladao Junajted. Osam puta su se dva istorijski važna tim sastajala u svim takmičenjima od tada i tim iz Vest Bridžforda samo jednom je uspeo da ostane neporažen. Od preostalih sedam dvoboja Junajted je šest rešio u svoju korist sa minimum tri gola razlike, baš kao što je slučaj bio pre mesec dana u Premijer ligi (3:0).

21.00: (5,20) Notingem (3,70) Mančester Junajted (1,70)

Od tada je Forest podigao formu, izgubio samo jednu od šest utakmica na svim frontovima, ali teško da će da uspe da uzme skalp raspucanoj četi Erika ten Haga koja je postigla makar dva pogotka na sedam od devet proteklih mečeva.

Mančester Junajted će u prvom meču polufinala želeti da se iskupi za poraz u šampionatu od Arsenala (3:2). Notingem je prošao u polufinale takmičenja preko Vulverhemptona, kojeg je uspeo da eliminiše penalima, dok je ranije bio bolji od Blekberna, Totenhema i Grimzbija. Igrači Stiva Kupera u meč ulaze posle remija u ligi sa Bornmutom, i to bodom osvojenim golom Sema Saridža u 83. minutu.

Šumari će posle 31 duge godine igrati polufinale Liga kupa. Notingem je u prošlosti četiri puta uspeo da osvoji ovo takmičenje, a Kuper bi želeo da dosadašnji uspesi kluba budu dodatna motivacija za njegove igrače.


"Svakako ne želimo da podlegnemo pritisku, već se trudimo da nam to bude motivacija. Igrači su spremni i svesni koliko je važan meč pred nama, tako da se svi veoma radujemo

", rekao je Velšanin, koji na raspolaganju nema Hendersona, Bjankonea, Avonijia, Kujatea, Nijakatea i Ričardsa.

Mančester Junajted je u četvrtfinalu EFL kupa izbacio Čarlton sa 3:0, dok je prethodno uspeo da eliminiše Barnli i Aston Vilu. U sukob sa Forestom Crveni đavoli stižu posle poraza u Londonu od Arsenala. Time je prekinut njihov niz od 10 duela bez poraza.

Neuspeh protiv Tobdžija podsetio je Erika ten Haga da će rekonstrukcija ekipe da potraje.


"Možda ćemo u narednih nekoliko sati ili dana shvatiti da nismo baš u tako lošoj poziciji i da polako napredujemo, ali trenutno sam ljut

", rekao je holandski trener odmah posle meča sa londonskim timom.

Junajted je nedavno lako srušio Šumare u ligi, a za golove su se tada pobrinuli Rašford, Marsijal i Fred. Dalot, Sančo, Tuanzebe i Van de Bek će propustiti meč u sredu. Znak pitanja visi nad učešćem

Marsijala, koji se još oporavlja od lakše povrede.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)

/Žoelinton 73/

Sreda

21.00: (5,20) Notingem (3,70) Mančester Junajted (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeMančester JunajtedNotingem Forest

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara