(©Reuters)
(©Reuters)

Veliki Njukaslov korak ka finalu Liga kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 22:59

Slavlje u prvom meču u Sautemptonu – 1:0

Poslednji pehar koji je Njukasl uneo u trofejnu salu odavno se nakupio prašine. Dvorana sa srebrninom nije otključavana od 1955. godine.

Krajem januara 2023. oseća se pomalo miris metala u nozdrvama navijača Njukasla. Dva koraka još dele njihove pulene od trofeja u Ligu kupa, jer je jedan veliki napravljen večeras u Sautemptonu – 1:0.

Izabrane vesti

Ostalo je da Svrake u revanšu, pred svojim navijačima, potvrde prednost koju su stekle na Sent Meri stadionu, a onda i da vide sa kim će im se ukrstiti put u finalu, u direktnom okršaju za trofej, da li će to biti Mančester junajted ili Notingem Forest.

Pošteno je reći da se navijači nisu nauživali u večerašnjem prvom duelu polufinala. Ni Sautempton ni Njukasl nisu blistali na terenu, a prednost posle 90 minuta ima tim koji je stvorio jednu zaista vrhunsku akciju i umeo da je završi.

Aleksander Isak je protutnjao po desnoj strani, ostavio je čuvare u čudu i perifernim vidom ugledao Žoelintona kako se ubacuje na peterac. Lopta je stigla na pravo mesto u pravo vreme, a špic Njukasla je gurnuo u gol.

Odmah posle toga i Sautempton je postigao pogodak, Armstrong je bio precizan, ali je posle intervencije iz VAR sobe poništen. Za konačni slom Svetaca pobrinuo se Duje Ćaleta-Car, koji je dobio crveni karton u 86. minutu i time ubio sve nade svom timu da može makar do izjednačenja.

Mnogo manje sadržajno je bilo prvo poluvreme, gotovo da nije imalo šta da se vidi, osim poništenog gola Žoelintona.

Revanš će se igrati na Sent Džejmsis Parku 31. januara.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)

/Žoelinton 73/

Sreda

21.00: (5,20) Notingem (3,70) Mančester Junajted (1,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeNjukaslSautemptonŽoelinton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara