Rajan Ait Nuri (©AFP)
Rajan Ait Nuri (©AFP)

Žorž Mendeš bacio udicu u Mančester za beka čija je vrednost skočila 34 puta za godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 13:53

Francuski tinejdžer alžirskih korena kome predviđaju lepu karijeru na meti Junajteda i Sitija

Poslednjih godina sve se više oseća koliko je pozicija levog beka zapravo deficitarna. Odavno je prošlo vreme Roberta Karlosa, Ešlija Kola, Filipa Lama, Patrisa Evre, polako se završava i era Marsela, Đordija Albe, Aleksandra Kolarova, a Ben Čilvel, Alfonso Dejvis i još neki tek uzimaju primat u svetskom fudbalu.

Zbog toga su kvalitetni levi bekovi na ceni. Sada su to David Alaba, Aleks Teljes, Endi Robertson, Niko Taljafiko i ostali, ali konkurencija nije toliko jaka kao nekad. Upravo tu situaciju želi da iskoristi jedan od najmoćnijih menadžera sveta Žorž Mendeš i zato je bacio udicu u Mančester, gde su Junajted i Siti ušli u klinč za momka koji dosta obećava. Radi se o Rajanu Ait Nuriju, tinejdžeru iz Anžea zadovoljavajućih tehničkih i atletskih karakteristika kome kritičari predviđaju lepu karijeru.

Izabrane vesti

Ait Nuri je ostavio dobar utisak u svojoj drugoj sezoni u prvom timu Anžea, a na 17 ligaških utakmica upisao je tri asistencije. Ništa spektakularno, ali u Francuskoj se zbog njega digla velika prašina. Pogotovo otkako se saznalo da su velikani iz Mančestera ozbiljno zagrizli mamac. Osim toga, kada znate da se o njegovoj karijeri brine jedan od najmoćnijih ljudi svoje branše, odmah znate koliko je sati.

Na Ostrvu čak kruži priča da je Ait Nuri nedavno bio gost Mančester junajteda na Old Trafordu i da su mu klupski emisari pokazivali čime to sve klub raspolaže. Da se zaista radi o velikom talentu pokazuju i brojevi – samo u poslednjih godinu dana vrednost mu je skočila čak 34 puta! Sa 500.000 na 17.000.000 evra! Sada je u blagom padu kao i svima zbog svetske ekonomske krize, ali tu očigledno ima nešto vredno pomena. Oba kluba su već obavila razgovore s Mendešom, tako da se praktično čeka samo ko će biti brži i konkretniji.

A, Junajted i Siti baš tragaju za igračem na levom boku. Junajted na tom mestu već ima golobradog klinca, polaznika klupske škole Brendona Vilijamsa uz Luka Šoa, dok Siti dosta kuburi zbog stalnih povreda Benžamana Mendija, pa je praktično Aleksandar Zinčenko jedina stabilna opcija na tom mestu.

Ait Nuri ima ugovor na još tri godine, pa u Anžeu potencijalno mogu da se nadaju velikom obeštećenju. Možda čak i rekordnom, s obzirom da je Žef Ren Adelajd nedavno prodat u Lion za 25.000.000 evra što je transfer na vrhu liste. 



tagovi

Rajan Ait NuriLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara