Žreb za Ligu Evrope: Partizanu bi prijali Moldavci, TSC bira Apolon

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.08.20. | 09:07

Srpski predstavnici u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope čekaju svoje rivale u Nionu (13.00)

Odmah nako žreba trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona celokupna pažnja ovdašnje javnosti bila bi preusmerena na određivanje parova drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope (13.00), gde će srpski klupski fudbal ima dva predstavnika - Partizan i TSC.

Crno-beli su bili prilično nezadovoljni posle jučerašnjeg derbija sa Vojvodinom, ali bi mogao da ih odobrovolji povoljan žreb u Nionu. UEFA je kasno sinoć skratila grupe i potencijane rivale crno-belih, pa su to Botošani, CSKA Sofija i Sfantul Georege. Partizan će biti favorit protiv svakog potencijalnog protivnika, ali je jasno da bi im najviše prijalo da im se put spoji sa vicešampionom Moldavije, koji je u prvoj rundi napravio iznenađenje eliminacijom Šahtjora u Soligorsku posle izvođenja jedanaesteraca.

Izabrane vesti

Botošani ni bi mogao da bude potencijalna nagazna mina, iako se radi o klubu koji nema ozbiljnijeg iskustva u evrokupovima. Rumunski klub je odlično započeo sezonu, ima maksimalan učinak na startu Lige jedan (dve pobede), a posle velike borbe eliminisao je i Ordabasi u Šimkentu (2:1).

CSKA iz Sofije bi takođe mogao da bude nezgodan rival klubu iz Humske. Bugarski velikan je lider nacionalnog prvenstva posle četiri odigrana kola (tri pobede i remi), mada se ozbiljno namučio protiv Sirensa sa Malte u prvoj rundi kvalifikacija. Maltežani su pali posle preokreta u Sofiji (1:2), golom u prvom minutu nadoknade. Prethodno su vodili i promašili jedanaesterac.

Baš kao što je slučaj i sa Crvenom zvezdom i Partizanu bi prijalo da ponovo bude domaćin u Evropi, što bi ga značajno rasteretilo pred borbu za ulazak u treću rundu kvalifikacija.

TSC ne može da računa na ulogu favorita u drugom kolu kvalifikacija, ali nema sumnje da će ekipa Zoltana Saba predstavljati neugodnog rivala za svakog potencijalnog protivnika. To su španska Granada, rumunski FSCB i kiparski Apolon.

Na prvi pogled deluje da su Kiprani željena opcija za klub iz Bačke Topole, bez obzira na to što su deklasirali gruzijski Saburtalo u prthodnoj rundi. Na startu nacionalnog prvenstva su razočarali remijem sa Doksom na svom terenu, mada su raspoloženje popravili ubedljivim slavljen na gostovanju Ermisu (6:0).

FSCB dobro zna kako se igraju evropska takmičenja, iako poslednje dve godine nije bio učesnik grupne fazu takmičenja, ali je oba puta stizao do plej-ofa Lige Evrope.

Granada je bila prijatno iznenađenje španskog prvenstva u prošloj sezoni tako da je sada očekuje istorijsko učešće u ovom kvalifikacijama, što će predstavljati ogroman motiv za ekipu Dijega Martineza. Jasno je da je svaki meč sa nekim španskim predstavnikom uvek težak za klubove iz naše zemlje. TSC je u prvoj rundi bio gost Petrokubu, tako da bi mu sada prijalo da se nađe u ulozi domaćina.

Žreb za treće kolo je zakazan već za sutra od 13 časova, a na njemu će se naći i osvajač Kupa Srbije novosadska Vojvodina. Lale će jedine od srpskih klubova biti u delu žreba gde su nepovlašćeni timovi, pa za protivnika mogu da dobiju Totenhem, Vollfzburg, Galatasaraj, Milan... Partizan je povlašćen zahvaljujući koeficijentu, a TSC zahvaljujući potencijalnim protivnicima u drugom kolu.

ŽREB ZA LIGU EVROPE:

Grupa 4:

Nosioci:

FCSB (koeficijent 20.500)

Granada (20.456)

Apolon Limasol (12.500)

Nenosioci:

OFI (5.260)

TSC (5.100)

Teuta (1.475)

Grupa 6:

Nosioci:

BATE Borisov (24.000)

Partizan (22.000)

Škendija (7.250)

Nenosioci:

CSKA Sofija (4.000)

Botošani (3.340)

Sfantul George (1.350)


tagovi

Žreb za Ligu EvropeSavo MiloševićZoltan SaboTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara