Burak Jilmaz (©LOSC Lille)
Burak Jilmaz (©LOSC Lille)

Zvanično: Čekao se Morelos, stigao Burak Jilmaz

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 11:54

Lil se pohvalio pojačanjem u napadu

Lil se pohvalio pojačanjem u napadu, ali to nije Alfredo Morelos kako su mnogi iščekivali, već - Burak Jilmaz!

Turski golgeter postao je drugo pojačanje Doga u novoj sezoni posle dolaska holandskog štopera Svena Botmana iz Ajaksovog podmlatka. Kako je poznato od ranije, Jilmaz je sa Lilom potpisao ugovor na dve sezone i on će biti jedna od dve zamene za Viktora Osimena koji je odnedavno karijeru nastavio u Napoliju za ogromnih 70.000.000 evra, plus bonusi.

Izabrane vesti

S druge strane Jilmaz dolazi bez centa obeštećenja, pošto je Bešiktaša dobio čiste papire jer mu klub nije isplatio nekoliko plata. Ovo je praktično bila kompenzacija kako Jilmaz ne bi pokrenuo postupak protiv posrnulog turskog velikana...

Iako su svi očekivali Alfreda Morelosa, Jilmazov dolazak ne znači da Kolumbijac neće preći iz Rendžersa, naprotiv. I dalje Lil i Rendžers traže dogovor oko obeštećenja, a Stiven Džerard nedavno je izjavio da je Morelosova sudbina isključivo u njegovim rukama, kao i da je odlični strelac trenutno i dalje vrlo posvećen radu na Ajbroksu. 

Jilmazov transfer viđen je kao važan momenat za mladu ekipu kojoj nedostaje iskustva. Pogotovo će to biti važno u narednoj sezoni, kada će podmlađeni sastav igrati Ligu Evrope i s visokim ambicijama ulazi u to takmičenje.

Posle Jilmaza u Lil će najverovatnije do srede potpisati mladi Anhel Gomes, koji se nedavno rastao s Mančester junajtedom. On će potpisati petogodišnji ugovor s Lilom i odmah biti prosleđen na pozajmicu u Boavistu kako bi sticao minute u prvom timu. 



tagovi

Burak JilmazLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara