""
""

ZVANIČNO: Grujić u Kardifu šest meseci!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.18. | 14:45

Srpski vezista pojačao ekipu Nila Vornoka

Sad je i zvanično: Marko Grujić će naredni deo sezone provesti na pozajmici u drugoligašu Kardifu. Srpski vezista je danas u društvu menadžera Zorana Stojadinovića dogovorio prelazak u ekipu Nila Vornoka , koja ima ambicije da se vrati u Premijer ligu. On će u Velsu ostati do kraja ove takmičarske sezone.

Izabrane vesti

Slične su želje su i srpskog veziste, koji će u narednom periodu pokušati da ubedi Jirgena Klopa da mu je mesto na Enfildu i da bi sledeće sezone konačno mogao da dobije veću minutažu u dresu Redsa.

Nemac je dugo vagao i na kraju prelomio da je za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde najbolja opcija odlazak u niži rang, gde bi imao garantovane minute. Na početku prelaznog roka postojala je ozbiljna priča oko odlaska u redove engleskog premijerligaša Hadersfilda, s obzirom na kumovske odnose između Klopa i Dejvida Vagnera, ali Grujić ne bi imao standardno mesto u timu koji će se do kraja sezone boriti za opstanak u elitnom rangu.

Konačna odluka o privremenom klubu Marka Grujića donešena je juče tokom sastanka u Liverpulu. Da Kardif u potencijalnom reprezentativcu Srbije vidi ozbiljnog aduta u borbi za Premijer ligu najbolje ilustruje sledeća činjenica: klub iz Velsa će preuzeti kompletnu platu Marka Grujića do juna. 
"Na licu mesta sam se uverio da Jirgen Klop ozbiljno računa na Marka Grujića. Fasciniran je njegovim napretkom. Očekuje da u Kardifu dobije minute i da se na letnju prozivku pojavi kao ozbiljan kandidat za startnu postavu. Zajednički smo se dogovorili da je Kardif najbolje rešenje. Klub se bori za Premijer ligu, veruju da je Grujić ono što im nedostaje", poručio je u razgovoru za MOZZART Sport menadžer bivšeg veziste Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

Srbin bi trebalo da debituje za novi klub u subotu 20.januara na gostovanju Šefildu. Tada će početi njegova borba za povratak na Enfild. Ima odličnu početnu poziciju.
"Ovo je možda i prelomni trenutak moje karijere. Svestan sam da sam dobio veliku šansu. Igraću narednih šest meseci u velikom klubu. Hvala gospodinu Klopu na svemu što je učinio za mene. Mnogo puta me ohrabrio za ovih 18 meseci. Verujem da ću opravdati njegovo poverenje i igrama u Kardifu izboritistatus u Liverpulu. Naravno, nadam se da ću pomoći Kardifu da se domogne Premijer lige", jasan je Marko Grujić.

Grujić je na Enfild stigao na leto 2016. godine, ali je do sada odigrao ukupno osam utakmica u Premijer ligi, pa su mu utakmice i minuti preko potrebni zbog daljeg napretka u karijeri.

Piše: Darjan Nedeljković

(Foto MOZZART Sport)

 


tagovi

Marko GrujićLiverpulEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara