Luis Kastro (FOTO: Reuters)
Luis Kastro (FOTO: Reuters)

Zvanično: Šahtjor se rastao sa trenerom i spremio zamenu iz Sasuola

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.05.21. | 18:30

Roberto De Zerbi se navodno već dogovorio sa ukrajinskim klubom

Četvorogodišnja dominacija Šahtjora prekinuta je ove sezone. Tim iz Donjecka više nije vladar Ukrajine, Dinamo Kijev mu je preoteo tron i Rudari su rešili da je vreme za promene, počev od trenerske pozicije. Drugi najtrofejniji klub u državi potvrdio je na svom zvaničnom sajtu da Luis Kastro više neće obavljati ulogu šefa stručnog štaba.

Izabrane vesti

— ⚒FC SHAKHTAR DONETSK (@FCShakhtar) May 12, 2021

Portugalski stručnjak ima važeći ugovor sa Šahtjorom do kraja sezone, koji, sada je zvanično, neće biti produžen od strane ukrajinskog kluba. Kastro je kormilo ekipe preuzeo u julu 2019. godine i za dve sezone klubu doneo samo jedan trofej, namenjen prvaku tamošnje Premijer lige. Ove godine pak nije uspeo da ga odbrani, Dinamo mu je odmakao velikih 11 bodova, te je bilo očekivano da do nastavka saradnje neće doći.

Kako piše Fabricio Romano, italjanski novinar odlično upućen u dešavanja na fudbalskoj pijaci, Šahtjor je već pronašao zamenu u Italiji. Radi se o treneru Sasuola, Robertu De Zerbiju, sa kojim je klub iz Donjecka već sklopio dogovor na dve godine, koji bi u narednim sedmicama trebalo da bude ozvaničen.


tagovi

Šahtjor DonjeckRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara