Zvanično: Sejduba Suma potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 14:46

Gvinejac još tri godine u Partizanu

Prvi veliki posao u osvit zimskog prelaznog roka Partizan je završio. I ozvaničio, pošto je Sejduba Suma potpisao novi ugovor sa crno-belima, potvrđeno je MOZZART Sportu iz Humske 1.

Još pre desetak dana najavio je trener Savo Milošević da će Gvinejac ostati u klubu, danima su trajali pregovori rukovodstva Parnog valjka i menadžera omalenog veziste, Aleksandra Bogdanovića i Bobana Savića, da bi samo nekoliko sati pred duel završnog kola Lige Evrope sa Astanom, papiri potpisani u Sportskom centru "Zemunelu", čime je budućnost fudbalera vezana za Beograd.

Izabrane vesti

Stari ugovor, koji je važio do leta 2020. automatski je poništen, a na scenu je stupio novi, kojim je Suma u obavezi da ostane u Srbiji do zime 2022. Na taj način Partizan je napravio dobar posao i sa sportske i sa finansijske strane, jer sličnog igrača teško da bi mogao da nađe – i plati – na tržitu, a istovremeno izbegao da Sejduba kao slobodan agent tokom zime napusti ili u junu promeni sredinu bez obeštećenja, na šta bi imao pravo prema odredbama FIFA.

Suma sa agentima Bogdanovićem i Savićem

Kompletan posao na realizaicji transfera, posle miga trenera Sava Miloševića, završen je upornošću generalnog direktora Partizana Miloša Vazure i bivšeg sportskog direktora Ivice Ilieva, koji je i posle ostavke dalje u klubu, a zbog koga je Suma leta 2017. i izabrao Partizan posle epizode u slovačkom Slovanu iz Bratislave. Crno-beli nisu želeli da otkriju kakvu je povišicu dobio Sejduba Suma, mada je izvesno da su u pitanju bolji finansijski uslovi nego dosad, na osnovu kojih je mogao da računa na oko 500.000 evra godišnje, čime bi stao u red najplaćenijih igrača tima.

S obzirom kako igra ove jeseni (11 golova, devet asistencija) to je 28-godišnji vezista i zaslužio. Na stranu sva osporavanja posle neuspelih avantura kod bivših trenera. Savo Milošević je za 180 stepeni promenio sliku o Gvinejcu.
Kad sam stigao u klub svestan sam da se nisam pokazao u onom svetlu zbog kojeg me je Partizan doveo. Koliko je u tom period pritisak bio na klubu, na meni je bio još veći što je potom usledilo pozajmicom. Sada je sve to daleka prošlost. Najbolja stvar koja mi se desila je moj povratak među crno-bele, veliko poverenje uprave i sada šefa Miloševića koji od mene ni u jednom trenutku nije odustajao”, premotava film Partizanov plejmejker.

Izdržao je sve i sada je nagrađen.
Sada zaista mogu reći da sam u svojoj porodici i da se osećam kao kod kuće. Znam da mogu još više da doprinesem klubu, ali ne samo ja već čitav tim što će se tek videti posle novih priprema. Zahvaljujem se i svim navijačima na podršci, kao i mojim saigračima”, zadovoljan je Suma.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara