Zvanično: Totenhem smenio Nuna Espirita Santa

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 11:07

Posledica očajnog izdanja protiv Mančestera i samo 15 osvojenih bodova

Gotovo je: Nuno Espirito Santo više nije trener Totenhema. Klub iz Londona ovog jutra je izdao zvanično saopštenje u kojem je istakao da je prekinuta saradnja sa iskusnim portugalskim strategom i njegovim stručnim štabom. Reklo bi se očekivana odluka s obzirom da su Pevci pod Espiritom Santom bili neprepoznatljivi i nekonkurentni kada je reč o borbi za vrh Premijer Lige.

Kulminacija je usledila na poslednjem meču protiv Mančester Junajteda, kada su Pevci bili neprepoznatljivi i u ubedljivom porazu (0:3) nisu uspeli da šutnu ka golu rivala.

Izabrane vesti

„Nuno je pravi džentlmen i uvek će biti dobrodošao ovde. Želimo da zahvalimo njemu i njegovom stručnom štabu i da im poželimo sve najbolje u daljoj karijeri“, rekao je direktor Totenhema Fabio Paratići.

Portugalac ostavlja Totenhem na osmoj poziciji Premijer Lige, i sa samo jednom pobedom u poslednja četiri zvanična meča.

Sparsi su osvojili 15 od mogućih 30 bodova, a Portugalac postao prvi čovek od Kristijana Grosa koji je u uvodnih deset rundi pretrpeo čak pet poraza. Publika je nezadovoljstvo iskazala brojnim zvižducima. Zato uprava razmatra nove opcije, a u igri su za sada Paulo Fonseka i Seržo Konseisao.

Čitavog leta čelni ljudi Totenhema su pregovarali sa sijaset trenera pre nego što su, u nedostatku boljih rešenja, angažovali bivšeg stratega Vulverhemptona. Na osnovu stila igre koji je forsirao u Vulvsima, odmah je bilo jasno da nije pravi čovek za posao, jer mu se igra svodila na defanzivu, a golovi najčešće jurili iz kontri.


tagovi

Nuno Espirito Santo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara