Zvezda igra za maksimalu u prvenstvu: Povratak Gajića, vreme da Marakana vidi Motiku

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 08:29

Crveno-beli protiv Kolubare žele da još jednom pobedom zaključen uspešan ciklus (18.30, TV Arena Premijum)

Protivnik je na prvi pogled lak, ali moraće igrači Crvene zvezde da tokom večerašnjeg duela sa Kolubarom iz Lazrevca (18.30 časova, besplatan ulaz), pobede umor i svaku vrstu istrošenosti. Ožiljci posle utakmice sa Glazgov Rendžersom su i dalje vidljivi, pa je trener crveno-belih Dejan Stanković odlučio i dan pre poslednje utakmice uoči prvenstvene pauze poštedi igrače napora.

Crveno-beli su juče odradili samo istezanje, dok će danas prepodne odraditi taktički trening, na kojem bi Dejan Stanković trebalo da postavi ekipu. Crveno-beli imaju šansu da protiv Kolubare maksimalnim učinkom završe prvi deo prolećnog prvenstva i sa osmehom na licu dočekaju reprezentativnu pauzu.

Izabrane vesti

Izvesno je da za Crvenu zvezdu neće igrati Kristijano Pičini, kao ni povređeni Aleksandar Katai. Zvezdin kreativac ima oštećenje primicača, ali na sreću srpskog šampiona imaće dovoljno vremena da se oporavi u reprezentativnoj pauzi. Očekuje se da Kataijevo mesto zauzme Nemanja Motika, što je indirektno najavio Dejan Stanković.

„Možda je momenat da Nemanja počne utakmicu. Videćemo posle današnjeg treninga jer smo dosta iscrpljeni. Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali mislim da ima prostora da Nemanja počne utakmicu“, rekao je Dejan Stanković.

Šansu će na klupi čekati roviti Pavkov, pa će društvo Ohiju u napadu praviti El Fardu Ben. Na poziciji desnog beka igrače Milan Gajić.

Kolika je razlika između dva tima videlo se i u prvom meču u Lazarevcu. Crvena zvezda je pobedila Kolubaru sa 7:1 , i to je za sada najubedljiviji trijumf crveno-belih u ovom prvenstvu. Međutim, u međuvremenu tim Dejana Đurđevića se pojačao, o čemu govore rezultati u prolećnom delu prvenstva. Osvojili su sedam bodova u drugom delu sezone i postali kandidati za plasman u plej-of. Na poslednja četiri meča Kolubare došlo je 0-2 gola, što znači da igraju vrlo dobro u odbrani. I da bi mogli da unervoze crveno-bele ukoliko izdrže do poluvremena.

Zvezda je u seriji pobeda u domaćem prvenstvu, uz gol razliku od početka sezone 17:2. Jasno je da je umorna Zvezda spremna za novi trijumf, posebno što će Kolubara igrati bez prvog strelca tima Uroša Đuranovića.

Dejan Đurđević, trener Kolubare, lišen je usluga Jankovića, Đokića, Đuranovića i Đurića zbog parnih kartona, kao i povređenih Vasiljevća i Nikolića.

"Mnogi igrači, koje sam trenirao, postali su veliki zahvaljujući i dobrim igrama na Marakani, nadam se da će i neki iz sadašnjeg sastava Kolubare tu tradiciju nastaviti. Igramo sa crveno-belima posle eliminacije sa evroscene i pored odlične igre i po igri su zaslužili da eliminišu slavni Rendžers. Ali, u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji. Mislim da su crveno-beli emotivno ispražnjeni i tu vidim našu šansu, ako budemo igrali hrabro i s velikim samopouzdanjem".

CRVENA ZVEZDA – KOLUBARA

/18.30, Arena premijum 1/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Momčilo Marković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Motika – Ohi.

KOLUBARA (3-4-2-1): Stanivuković - Bakić, Uzelac, Radovanović - Mladenović, Lončar, Zečević, Stojanović - Bojić, Filipović - Đenić.

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

/Matić 27 pen - Ndijaje 51, Rakonjac 78/

Nedelja

14.00: (1,78) Spartak Subotica (3,60) Novi Pazar (4,70)

16.00: (1,75) Mladost Lučani (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,05) Crvena zvezda (20,0) Kolubara (45,0)

Ponedeljak

17.00: (20,0) Radnik Surdulica (9,00) Partizan (1,12)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja MotikaMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara