Vesli (©Reuters)
Vesli (©Reuters)

Zvezda je rođena – Vesli Gasova: Tinejdžer kao Ronaldo, šampion Južne Amerike na kolenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 01:28

Brazil 1: Korintijans na svom terenu pobedio Fluminense sa 3:0, a dva gola delo 19-godišnjeg veziste koji je odigrao najbolji meč u dosadašnjoj karijeri

Brazil – zemlja fudbala, možda je u krizi rezultata kada je u pitanju nacionalna selekcija (samo dva četvrtfinala na poslednja dva Mundijala), ali nikada ne oskudeva sa talentima, koji niču kao pečurke posle kiše. Svet je već upoznao Endrika, od leta igrača Reala, eksplodirao je ove sezone i mladi Estevao iliti Mesinjo, takođe iz šampiona Palmeirasa, a nova zvezda zove se Vesli Gasova i igra za Korintijans.

Timao je u četvrtom kolu Brazileiraa razbio u Sao Paulu šampiona Južne Amerike Fluminense sa 3:0, a najbolji meč dosadašnje karijere odigrao je mladi vezista, strelac dva gola za najpopularniji klub u najvećem brazilskom gradu koji je poslednjih godina u senci Palmeirasa, dvostrukog uzastopnog šampiona ove zemlje, pre toga i dva puta u nizu vladara Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Pogotovo je bio impresivan drugi gol u finišu prvog poluvremena, kada je provozao nekoliko defanzivaca tima iz Rija i u stilu Ronalda (onog brazilskog Zube, a ne portugalskog) ili Ronaldinja, zatresao mrežu i sigurno skrenuo pažnju na sebe. I prvi je bio sjajan u 40. minutu, udarac sa oko 20-ak metara, za erupcuju oduševljenja punih trbina u Sao Paulu.

Njegovo pune ime i prezime glasi Vesli Gasova Ribeiro Teišeira, ima samo 19 godina. Rođen je 5. marta 2005. godine, dete je Korintijansa. Potpisao je pre dve godine profesionalni ugovor do 2025, a nema sumnje da će je već na radaru klubova iz Evrope i da bi ova dva pogotka mogla da mu donese veliki transfer, a Korintijansu dobro da napuni kasu.

01.00: (3,00) Sao Paulo (3,05) Plameiras (2,55)

On je debitovao za prvi tims sa samo 16 godina, a prvi profesionalni gol je postigao prošlog avgusta u pobedu sa 2:1 protiv Njuels Old Bojsa u Kopa Sudamerikanu. Njegov otac je je takođe bio profesionalni fudbaler, a imao je i karijeru i u Evropi, u Portugaliji i Belgiji.

Korintijans je dominirao na ovom meču, do nogu dotukao bledi tim Fernanda Diniza koji je u krizi ove godine, posle blistavog kraja prošle godine i titule šampiona Južne Amerike u finalu na Marakani protiv Boke Junios. I pre gola Veslija, Timao je pogodio je imao stativu, nekoliko šansi. Sve dileme oko pobednika rešio je Kaka početkom drugog poluvremena. Timu iz Sao Paula je ovo prva pobeda u šampionatu posle samo boda u prva tri kola i najave boljih igara u nastavku sezone.

Flu je očajno krenuo u 2024. godini, tek je na 15. mestu, samo samo jednom pobedom.

Lider šampionata Brazila je Botafogo. Tim u vlasništvu američkog multimilijardera Džona Tekstora prošle godine je veći deo sezone bio lider, ali je na kraju prokockao dvocifrenu prednost. Novi Brazileirao je krenuo porazom od Kruzeira na svom terenu, imao i dva neuspeha u Kopa Libertadores, ali je onda zaređao tri trijumfa i na čelu je u najjačem šampionatu na tlu Zelenog kontinenta.

Dolaskom Portugalca Artura Žorža iz Brage, tim iz Rija je zaigrao odlično, a nova žrtva bio je gradski rival Flamengo koji je šokiran na Marakani sa 2:0 pogocima Luisa Enrika u 54. minutu i Savarina u poslednjim trenucima meča.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Subota

Vasko - Krisijuma 0:4 (0:1)

/Mateus 32, 47, Bolasi 55, Meritao 69/

Kujaba - Atletiko Mineiro 0:3 (0:1)Ž

/Vargas 28, Skarpa 61, Paulinjo 78pen/

Nedelja

Baija - Gremio 1:0 (1:0)Ž

/Everaldo 17/

Flamengo – Botafogo 0:2 (0:0)

/Enrike 54, Savarino 90+4/

Korintijans – Fluminense 3:0 (2:0)

/Vesli 40, 45+2, Kaka 47/

Kruzeiro – Vitorija 3:1 (0:0)

/Mateus Pereira 50, Rafa Silva 58, Gomes 75 – Lukas Silava 52ag/

Fortaleza – Bragantino 1:1 (1:1)

/Andrade 9 – Eduardo Saša 40/

Žuventud – Atletiko Paranaense 1:1 (1:0)

/Farijas 8 – Nikao 73/

Ponedeljak

Internasional - Atletiko Gojaniense 1:1 (0:0)

/Bore 55 - Derek 50/

Utorak

01.00: (3,00) Sao Paulo (3,05) Plameiras (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKorintijansFluminenseBrazil 1Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara