Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda je tim uništenog samopouzdanja, TSC stvarno evropski

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.06.20. | 18:16

Crveno-beli u Senti doživeli drugi poraz u prvenstvu – 2:1

Zvezda je umoran tim, uništenog samopozdanja, bila bi velika šteta i nepravda da ovakav TSC ne predstavlja Srbiju u evropskim okvirima naredne sezone. Prvi put od maja 2017. godine crveno-beli su vezali dva poraza na domaćoj sceni, pošto se na Kup stradnje nadovezao više nego zaslužan poraz u Senti protiv TSC-a – 1:2. Jasno je da trenutno u timu Dejana Stankovića mnogo toga ne štima, niti crveno-beli podsećaju na šampionsku kompoziciju. Međutim, nepravda bi bila ne apostrofirati još jednu sjajnu partiju ekipe Zoltana Saba. Sistem u kojem se tačno zna ko šta radi, ko kada i na na koji način napada, razneo je u prvom poluvremenu anarhičnu postavku crveno-belih.

Prvi trijumf u istoriji nad Crvenom zvezdom golovima su potpisali Varga i Lukić, ali su veliki dan imali požrtvovani Tomanović, zatim najbolji strelac Superlige Silađi, kao i golman Filipović. Povremeno je delovao kao rođeni zet Milan Borjan. Sasvim dovoljno da se blistava sezona garnira trijumfom nad šampionom i deobom trećeg mesta.

Izabrane vesti

Najavio je Dejan Stanković da će njegov tim imati pregršt motiva, bez obzira na revijalni značaj meča. Međutim, mnogo toga će mladi stručnjak morati da kaže izabranicima. Makar onima na koje će računati u narednoj sezoni.

Pojedinici definitivno nisu prošli probni test, niti su pokazali da u budućnosti Crvena zvezda može da ima veliku korist od njih. ’

Ruku na srce šampion je danas u Senti imao više šansi nego u većini mečeva Superlige. Bilo je prečki, zicera, situacija kada su intervencijama na gol liniji domaći spašavali sigurne pogotke. Imala je Crvena zvezda period velike inicijative posle počasnog pogotka Milunovića. Na kraju morali su da pruže ruku boljem. Pokušao je Dejan Stanković brojnim izmenama u startnoj postavi da infuzijom motiva, izleči otvorene rane na telu Zvezdinog tima posle stradanja u sudaru sa Partizanom. Međutim, šampion ne samo da je udario na tvrdo u Senti, nego je iz neposredne blizine mogao da oseti mnogo puta apostrofirani evropski model Zoltana Saba. Prema već dokazanoj matrici, oslanjajući se na brze kontre, maksimalnu uigranost i snagu napadača Vladimira Silađija TSC je u uvodnoj fazi meča pojeo crveno-bele.

Pored Silađija i Lukić je telom raznosio istumbanu odbranu Crvene zvezde, i otvarao prostor bekovima domaćina, Vargi i Grabežu prostor za ubacivanje. Zvezda je delovala kao tim bez samopouzdanja i prave reakcije. Na strani šampiona bio je samo posed lopte, o ostalom su se pitali momci iz Bačke Topole. Njihov kvalitet predstavljala je i akcija iz 12. minuta. Tada je Đurić na leđima izneo Veljka Nikolića, odlično centrirao, a na drugoj strani Varga skočio pored Željka Gavrića i doneo domaćina u vođstvo.

Kapiten crveno-belih Milan Borjan se verovatno još ljutio na defanzivni red, sačekalo ga je još jedno neprijatzno iznenađenje. Posle slobodnog udarca Lukića lopta je pogodila jednog igrača gostiju u živom zidu i upala u mrežu. Bio je to klasičan nokaut za srpskog šampiona. Govor tela igrača Crvene zvezde ništa dobro nije nagoveštavao. Veliki problema imala je ekipa Dejana Stankovića u organzaciji igre, svaki presing TSK bio je tačan i davio Veljka Nikolića i ostale veziste Crvene zvezde. Imali su crveno-beli šanse, pre svih Milan Gajić kome je Aleksa Vukanović kretanjima otvarao prostor.

Grabež je očistio jednu loptu sa gol linije, Vukanović je pogodio prečku, potom je serijal promašaja otvorio Mirko Ivanić. Imao je jedan odličan udarac bivši kapiten Vojvodine sa 25 metara, ali se u dva navrata obrukao.

Problemi za TSK nastali su onog trenutka kada su ostali bez snage. Četvorostrukom izmenom u 60. minutu Dejan Stanković je osvežio sve linije tima. Stiskala je Zvezda na sve načine. Postigla i pogodak u pravom trenutku pošto je mladi Radulović proigrao Milunovića, dok su se domaći orjentisali samo na kontre...

Ipak, uspeli su dda izderže i proslave tri boda. Zasluženo. 

TSC - CRVENA ZVEZDA 2:1 (2:0)

/Varga 12, Lukić 18 - Milunović 78/

Gradski stadion u Senti

Kapacitet: 5.000

Sudija: Nenad Minaković

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Babić, Grabež - Tomanović, Tumbasević - Đurić (d 55’ Duronjić), Lukić (od 71’ Skopljak), Zec - Silađi.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (od 64’ Gobeljić), Pankov, Babić, Degenek (od 64’ Milunović) - Gavrić (od 64’ Simić), Jovičić, Nikolić (od 71’ Radulović), Ivanić (od 64’ Vulić) - Vukanović, Tomane.

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

Proleter NS – Javor 2:2 (1:1)

/Joković 44, Mirosavljev 70 – Pavišić 17, Petković 56/

Rad – Voždovac 0:2 (0:0)

/Hajdin 56, Stoisavljević 79/

Subota

Mačva – Spartak 1:4 (0:2)

/Zukanović 74 – Nikolić 10p, Vidaković 44, Bijelović 88, Dunđerski 91/

Napredak – Mladost Lučani 1:0 (1:0)

/Spremo 26/

Radnik - Radnički 2:4 (1:1)

/Đorđević 23, Makarić 77 - Mihajlović 42, 81, Kostić 71, Čumić 85/

Nedelja

Inđija - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Bastajić 23, Purtić 89/

TSC - Crvena zvezda 2:1 (2:0)

/Varga 12, Silađi 18 - Milunović 78/

19.00: (1,35) Partizan (5,00) Čukarički (9,00)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Nemanja MilunovićSilađiNenad FilipovićDejan StankovićZoltan Sabo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara