Zvezda na putu da udomi Uroša Lazića – igraće u Češkoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 18:29

Mladi bek neće propusiti šest meseci posle poništavanja pozajmice u Novom Pazaru

Postojala je u jednom trenutku ozbiljna mogućnost da talentovani desni bek Uroš Lazić, posle odluke Crvene zvezde da ga povuče sa pozajmice u Novom Pazaru, propusti narednih šest meseci. Nije mogao nazad u matični klub, u Ljutice Bogdana, pošto je to sve završeno posle subotnjg meča između Novog Pazara i Crvene zvezde, a prelazni rok u Mozzart Bet Superligi je završen u petak.

Lazić je ostao u zvaničnom sistemu zaveden kao igrač Novog Pazara, pa je otpala mogućnost da u drugom delu sezone igra u Srbiji. Kao opcije ostale su samo zemlje gde je i dalje na snazi prelazni rok, a prema trenutnom razvoju situacije vrlo je moguće da će Uroš Lazić i Crvena zvezda dobiti trku sa vremenom.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, mladi reprezentativac Srbije prvi put će se obrati van granica naše zemlje, pošto će do kraja takmičarske godine igrati za Češke Buđeovice kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Dva kluba su dogovorila uslove saradnje, ostalo je samo da Uroš Lazić, rođen 2003. godine, otputuje u Češku, i potpiše ugovor sa trenutnim fenjerašom Fortuna Lige. Biće to trka sa vremenom, mada poslednje informacije govore da će Uroš Lazić stići da se registruje za novi klub. Prelazni rok u Češkoj traje do ponoći.

Uroš Lazić je prethodnih dana bio kolateral tihog rata između Novog Pazara i Crvene zvezde. Tribine na derbiju drugog prolećnog kola Mozzart Bet Superlige su bile prazne, usled kazne koje Pazar vuče od ranije...Međutim, na stadionu i TV prenosu, čule su se česte psovke i uvrede na račun igrača i rukovodstva Crvene zvezde. Posle meča, Pazar se i javno požalio na suđenje, nezadovoljan zbog penala sviranog za Zvezdu pri vođstvu gostiju od 0:1.

Teško da je taj jedanaesterac odlučio ishod, ali Pazarci su pobesneli, a onda i Zvezda na njih, pa je Lazić, koji po slovu ugovora o pozajmici nije smeo da igra ovaj meč, povučen u matični klub. Zvezda ga je vratila za Beograd, a potom mu potražila novi klub gde će igrati u narednih šest meseci.

Uroš Lazić je u Novom Pazaru imao vrlo dobru polusezonu. Bio je jedan od najbolje ocenjenih bekova Mozzart Bet Superlige, skupio 1.514 minuta uz dva gola. U Češkoj će imati šansu da se potvrdi i možda rezerviše kartu za povratak u Ljutice Bogdana.


tagovi

Uroš Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara