Crveno-beli posle utakmice (©Starsport)
Crveno-beli posle utakmice (©Starsport)

ZVEZDA – OCENE: Crveni karton za Bahara!

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 21:16

Malo prelaznih ocena u taboru srpskog šampiona...

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Nije obavio osnovni zadatak. Odavno nije odbranio zicer ili zicere, kao na Etihadu. Nije njegova greška, ali bio daleko od Saldanjine lopte. Nesiguran u igri nogama.
Ocena
5.5
Kosta NedeljkovićOdbrana
(do 65. minuta) Uplašila ga je tehnička potkovanost Zahida. Imao malih problema u prvom poluvremenu. Međutim, išao napred i, što je za jedva punoletnog momka važno, demonstrirao brzinu. Kada mu je pridodat Osman Bukari na desnoj strani, to je izgledalo znatno bolje. Lepo ga je videti kako nosi loptu.
Ocena
6
Uroš SpajićOdbrana
Prosečna partija. Mada nije grešio, igrao pod blokadom. Tek dolazi do optimalne forme... Da je više igrao u ranijem periodu možda bi bio bolji tandem s Dragovićem, mada nije imao direktne kikseve, niti je krivac za pogodak Saldanje. Jedan od onih koje je Bahar prerano otpisao, pa ga vraćao na teren.
Ocena
5.5
Aleksandar DragovićOdbrana
Dva puta dobro ušao u blok. Izgibio je prvi derbi od kada nosi Zvezdin dres, pokazivao već hronične znakove nervoze. Kada je video da Zvezda igra bez protoka lopte pokušao da izletima pravi višak i podvljajuje lopte. Jednom uspeo, drugi put napravio kontru Partizanu. Jasno je bilo da mu se ne sviđa kako izgledaju crveno-beli na terenu, svlačionici...
Ocena
6
MIlan RodićOdbrana
Veoma loša partija. To kako izgledaju dugogodišnji Zvezdini prvotimci pod komandom Baraka Bahara je slika i prilika mandata izraelskog stručnjaka. Bio je levi bek Crvene zvezde pogubljen, dezorjentisan, u situaciji kada je amaterski napravio penal. Sukrivac za drugi pogodak. Glavom kao da nije bio na utakmici.
Ocena
5
Srđan MijailovićVezni
(do 46. minuta) Bio je nesnađen kao desni bek dobar deo jesenje polusezone, što je greh Baraka Bahara. Večeras je podbacio na prirodnoj poziciji zadnjeg veznog. Bio je apsolutno nečujan, daleko od epicentra dešavanja, povremeno je donosio energiju u vezni red crveno-belih. Čudno za igrača takvog iskustva da samo opali po lopti slabijom desnom nogom i pokloni Partizanu napad za penal. Ugrozio je sopstveni status u klubu večerašnjem partijom.
Ocena
5
In Bom HvanVezni
(do 89. minuta) Lako ga je izlomio Zahid prilikom asistencije kod drugog gola. Ostalo je bilo korektno. Do ulaska Gelora Kange reprezentativac Južne Koreje bio je jedini sposoban da spaja pokidane linije Zvezdinog tima. Otvarao je prostor i Nedeljkoviću, i Mijatoviću, i Kataiju. Imao je dovoljno snage da napravi iskorak u drugom poluvremenu kada se pomerio bliže golu. Jedan je od onih koji će moći mirno da se pogleda u ogledalo.
Ocena
6
Osman BukariVezni
Učinio je uslugu Partizanu i Igoru Duljaju, trener crveno-belih Barak Bahar kada je reprezentativaca Gane u prvom poluvremenu “zalepio” iza Jovana Mijatovića. Tu je Bukari delovao kao muva bez glave. Nije osećao prostor, niti je imao podršku. Prekomandom na desni bok postajao je značajno korisniji, umesto štete počeo je da koristi Crvenoj zvezdi. Lako probio Antića kod gola.
Ocena
5.5
Aleksandar KataiVezni
Četiri godine je uveseljavao navijače Crvene zvezde, pravio “čarlame” u derbiju i onda potonuo u Humskoj. Da je u iole takmičarskom ritmu i potrebnom psihofizičkom stanju dao bi bar dva gola. Nesvojstveno njemu, udario je loptu “ćoškom” glave, kao da je zadnji vezni. Lopta mu je bežala s pertle, s noge, imao olovo na štucnama.
Ocena
5
Piter OlajinkaNapad
(do 46. minuta) Kada se sve sabere, baš loša partija. Promašio je kolosalnu šansu, neometan sa pet metara pogodio Markovića, da bi u situaciji koja je prethodila golu zaboravio da pokupi ničiju loptu. Dao mu je šansu Barak Bahar na prirodnoj poziciji, na onoj na kojoj je bio strah i trepet u Slaviji iz Praga i - pogrešio. Tačno je da je odigrao tačnu loptu ka Jovanu Mijatoviću, ali je izgubio i brojne bitke i rat sa Aranđelom Stojkovićem.
Ocena
5
Jovan MijatovićNapad
Bio je na pola koraka od raja. Protiv Mančester Sitija dve stative. Ove večeri dva poništena gola. Ali niti je bio greška Baraka Bahara, niti je uzlad potrošio 90 minuta na stadionu u Humskoj. Štaviše. Bio je više nego konkretan, pokušavao i levom i glavom. Čak je u situacijama kada je tresao mrežu bio u dobrim zonama kretanja. Nesumnjivo je da predstavlja budućnost srpskog fudbala jer nikada ne odustaje, ima dobar mentalitet.
Ocena
6
Vladimir LučićVezni
(od 46. minuta) - Opet je dobio ozbiljnu minutažu. I opet ništa.
Ocena
5.5
Gelor KangaVezni
(od 46. minuta) Tužna je ta spoznaja za ekipu Baraka Bahara. Crvena zvezda bez Gelora Kange nema protok lopte, niti finoću u veznom redu. Sve je izgledalo drugačije od kada je on ušao u igru, usmerio je saigrače ka golu Aleksandra Jovanovića. Imao i odličan šut iz slobodnjaka.
Ocena
6
Šerif EndiajeNapad
(od 65. minuta) Pogodio je konačno i u Mozzart Bet Superligi. Na kraju beznačajan gol, ali je njegovim ulaskom Zvezda dobila na masi u poslednjoj trećini terena, Položio.
Ocena
6
Žan Filip KrasoNapad
(od 89. minuta) Napravio sjajan prodor i šansu. Malo vremena na terenu za ocenu.
Ocena
-
Barak BaharTrener
Više nema popusta, gledanja kroz prste i sublimiranja pozitivnih stvari u igri Crvene zvezde. Ovo je za trenera gostiju crveni karton. Faulirao je javnost naklonjenu srpskom šampionu kao zadnji igrač. I to sa leđa. Možda su crveno-beli, kao u Bernu, imali više šansi, inicijativu, posed lopte. Ali ponovo je Barak Bahar lako ulovljen u trenersku mišolovku. Zvezda napada na mahove i to bez plana, oslanjajući se samo na suvi individualni kvalitet. Osnovi plan s Olajinkom mu nije prošao, što mu nije prvi put tokom sezone. Pogrešio što je izostavio Kangu iz prve postave, ali to je samo jedna u moru grešaka koje je napravio Izrealac ove jeseni.
Ocena
5



tagovi

FK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara