Degenek i Dragović (© Star sport)
Degenek i Dragović (© Star sport)

Zvezda razmišlja da vrati Miloša Degeneka

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 09:03

Ako, ipak, pusti Aleksandra Dragovića u Sampdoriju

Od „nema šanse da ode Aleksandar Dragović“ stiglo se do situacije u kojoj će Crvena zvezda, možda, popustiti i dozvoliti bivšem reprezentativcu Austrije da se otisne u Italiju. Ako se to desi, kao opcija da pojača defanzivu srpskog prvaka figurira – Miloš Degenek.

Provereni štoper se trenutno nalazi pod ugovorom sa Kolumbusom, međutim, kako je oročen samo do kraja kalendarske godine, a poznato je da finansijski zahtevi Amerikanaca baš i nisu megalomanski, Srbin iz Knina bi lako mogao da završi na stadionu „Rajko Mitić“. Treći put u karijeri.

Izabrane vesti

Takav scenario najavljuje Sportski žurnal, baveći se tematikom štopera u taboru lidera Mozzart Bet Superlige, uprnošću Sampdorije koja je već dvaput pokušavala i nije uspela da dovede Dragovića, kao i jasnom željom bivšeg člana Leverkuzena da se oproba u Seriji A, gde bi sarađivao sa Dejanom Stankovićem s kojim je već imao dosta uspeha u Beogradu. Dve ponude kluba iz Đenove da dovede Dragovića su odbijene, ali na Marakani su, uverava Žurnal, svesni da im ne ide u prilog da na silu drže u svlačionici fudbalera nezadovoljnog statusom i zato je opcija odlaska realna.

U tom slučaju bi Miloš Degenek treći put obukao crveno-beli dres. Najpre je to bilo u trenerskoj eri Vladana Milojevića, potom kad je vraćen iz Saudijske Arabije, ali mu se status pogoršao u vreme mandata Dejana Stankovića, pa je izlaz pronašao u MLS ligi. Imajući u vidu da dobro poznaje prilike u klubu, kao i zahteve sadašnjeg šefa stručnog štaba, Miloša Milojevića (bio saradnik Stankoviću) prilagođavanje 28-godišnjeg defanzivca ne bi bio problem. Baš kao ni kontinuitet igara, jer je minule sezone odigrao 28 mečeva, od čega 24 kao starter.

Sve ovo pod uslovom da rukovodstvo popusti i dozvoli Dragoviću da se oproba u Kalču, čime bi odbrana crveno-belih dobila novu dimenziju, ako se zna da je doveden desni bek Javora Lazar Nikolić, pred potpisom je Aleks Vigo iz Rivera, a angažovan je štoper Uroš Spajić, s tim da bi povratnik trebalo da bude u pogonu sredinom marta.

Na suprotnom kraju terena kaparisan je Piter Olajinka, napadač praške Slavije, ali za leto.



tagovi

Aleksandar DragovićMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara