Vladimir Micov (© ABA liga)
Vladimir Micov (© ABA liga)

Micov ohladio Partizan u Morači i zakazao majstoricu u Beogradu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.05.22. | 22:40

Budućnost je izjednačila u polufinalu ABA lige

Šta više reći u neizvesnim finišima Partizana? Još rana od Burse nije zarasla, a stigao je još jedan poraz koji može da sruši kompletnu sezonu. Crno-beli su u Podgorici išli po prvi plasman u finale ABA lige posle devet godina, a umesto toga vraćaju se u Beograd ohlađeni. Hladnokvrni Vladimir Micov je doneo majstoricu Podgoričanima trojkom iz ugla za pobedu rezultatom 72:71. U poslednje četiri sekunde Partizan je išao na Lesora kome je ispala lopta posle kontakta sa protivničkim igračem. Majstorica u Beogradu će se igrati u sredu ili u petak.

Kada se podvuče crta, ovo je meč koji mora mometalno da se zaboravi. Jer osim Zeka Ledeja, ništa nije bilo vredno pohvale. Svi su odigrali ispod očekivanja na čelu sa Kevinom Panterom koji se za 22 minuta nije upisao u listu strelaca. Imao je šut iz igre nula od sedam. Koliko je izgra Partizana zavisila samo od Ledeja vidi se i u činjenici da niko osim njega nije imao dvocifren košgeterski učinak. Lesor je bio najbliži sa osam poena, sedam su imali Smailagić, Avramović i Zagorac.

Izabrane vesti

Što se Ledeja tiče, on je na parketu proveo 35 minuta. Ubacio je 28 poena (6/6 za dva, 4/7 za tri) uz osam skokova za indeks korisnosti 37!

Na drugoj strani su prednjačili Petar Popović i Kendrik Peri sa po 15 poena. Pratio ih je Džastin Kobs sa 13, dok je iskusni Vladimir Micov imao osam poena (2/3 za tri).

Mnogo je problema bilo za Partizan na startu utakmice koje su mogle da ukažu kakav će biti i finiš utakmice. Izgubljene lopte, loše odluke u napadu, sve je ovo doprinelo da Budućnost ima prednost. Jasno je bilo Željku Obradoviću da ne štima kada je posle manje od dva minuta na klupu poslao Pantera, a u igru uveo Aleksu Avramovića. Ipak, srčani bek je vrlo brzo zaradio dve lične greške. Kako su minuti odmicali tako je Budućnost gradila prednost. Jagodić-Kuridža se upisao u listu strelaca sredinom uvodne deonice, a Budućnost je imala prednost 14:8. Imala je Budućnost u dva navrata sedam poena viška, ali su crno-beli preko Matijasa Lesora i Zeka Ledeja sprečili veću seriju domaćina. Ledej je pogodio vrlo bitnu trojku, a potom je i završio deonicu sjajnim košem koji je smanji minus - 20:17.

Svi opisani problemi iz prve deonice su se samo još više produbili do kraja poluvremena. Najkritičniji je bio šut sa linije za slobodna bacanja. Crno-beli su promašili čak 10 penala, a najlošiji je bio Balša Koprivica koji četiri puta nije bio precizan. Kada se tako šutira onda i ne čudi što je Budućnost imala prednost. Na sve to je i Kevin Panter bio u potpunosti van ritma. Pet puta je šutnio iz igre i svih pet je promašio, a koliko je loše izgledao Partizan najbolje se videlo u poslednjih 10 sekundi. Crno-beli su dopustili Petru Popoviću da veže pet poena. Prvo je pogodio trojku, a da niko oko njega nije bilo, a odmah potom je ukrao loptu i doneo velikih 38:27.

Bilo je ovo verovatno najlošije poluvreme Partizana još od Litvanije i Lijetkabelisa u Evrokupu kada je u pitanju napad. Uz sve to izabranici Željka Obradovića su izgubili osam lopti.

Šta god da je Željko Obradović rekao izabranica na poluvremenu nije previše uticalo na dešavanja u uvodnim minutima treće deonice. Jednostavno, ništa nije funkcionisalo osim individualnih rešenja Zeka Ledeja. Amerikanac je jedini bio u stanju nešto pozitivno da uradi u napadu tokom trećeg kvartala, dok je na drugoj strani Kendrik Peri preuzeo stvari u svoje ruke. Koliko je falilo koncentracije videlo se u faulu Radeta Zagorca. Kapiten Partizana je bio faulirao Perija na polovini parketa, Amerikanac je osetio da sledi kontat, lukavo se digao na šut i izvukao je tri slobodna bacanja. Kada je izgledalo da utakmica beži iz ruku igrača Partizana odjednom su sevnule trojke crno-belih i to su precizni bili Zagorac i Alen Smailagić. Pomalo neočekivano je na semaforu bilo 51:45. Imala je Budućnost i 13 poena prednost, ali da nije bilo Kobsa u finišu Partizan bi došao i do preokreta. Avramović je pogodio trojku, ali je Kobs bio ubitačan sa polu distance.

Energija sa kraja treće četvrtine se prenela i na početak četvrte, ali bilo je kratkog daha. Ponovo je Ledej precizan sa distance za 55:52. U vrlo tvrdoj četvrtini ključne su bile trojke. Iks faktor je bio borbeni Alen Smailagić, ali za poene su bili zaduženi već puno pominjani Ledej. Spektakularno je izgledao Amerikanac. Pogađao je iz reketa, sa distance. Apsolutno sve što je bilo u njegovoj moći je uspeo da uradi. Moraju da se napomenu i dve trojke Radeta Zagorca. Na 90 sekundi pre kraja bilo je izjednačeno 67:67. Budućnost nije imala odgovor na Ledeja. Kao voz je protutnjao kroz reket za prvu prednost Partizana na utakmici, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Ono što se desilo u poslednjih 20 sekundi će se prepričavati. Ponovo je Partizan odigrao katastrofalno u ključnom momentu.

Dalas Mur je pogodio za prednost koja je na momenat izgledala kao dovoljna za trijumf, ali crno-bele ruši hladnokrvni Vladimir Micov.

Budućnost je smušeno krenula u napad, ali kada je lopta došla u ugao u ruke nekadašnjeg igrača Olimpije Milana on je potuno ležerno šutnio, kao na treningu, a rezultat je poznat - 72:71.

Pokušao je Partizan u poslednje četiri sekunde da ponovo dođe do preokreta. Lopta je išla u ruke Lesora, ali koša nije bilo.

Budućnost - Partizan 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22)

Dvorana: Morača; Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Denis Hadžić

Budućnost: Kobs 13, Atić 2, Šehović, Micov 8, Barović 3, Nikolić D 2, Sili, Nikolić Z 8, Jagodić Kuridža 6, Drobnjak, Popović 15, Peri 15

Partizan: Panter, Vukčević, Ledej 28, Zagorac 7, Avramović 7, Koprivica 2, Smailagić 7, Mur 3, Glas, Lesor 8, Trifunović, Madar 9




tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara