Danilović, Rakočević, Miličić i Pavlović (MN Press)
Danilović, Rakočević, Miličić i Pavlović (MN Press)

Nekad očevi, sada sinovi: Danilović, Rakočević, Pavlović i Miličić ponovo stupaju na scenu

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.06.22. | 13:01

Vuk, Ivan, Luka i Lazar pozvani na kamp talentovanih dečaka rođenih 2008. i 2009. godine

Kada dete odrasta gledajući oca uživo na terenu ili vraćajući stare snimke, sasvim je prirodno da i ono poželi da proba isto. Ne mora da bude nikakvo nametanje, već logičan sled okolnosti da uzme košarkašku loptu i pokuša da sazna da li se talenat prenosi s kolena na koleno. Ne toliko davno ljubitelji košarke su u dresu reprezentacije mogli da uživaju u potezima Predraga Danilovića, Igora Rakočevića, Aleksandara Pavlovića i Darka Miličića... A već sada na scenu stupaju njihovi naslednici.

Vuk Danilović, Ivan Rakočević, Luka Pavlović i Lazar Miličić pozvani su u Razvojno trenažni centar u Kragujevcu gde KSS okuplja najtalentovanije dečake iz Srbije i Republike Srpske rođene 2008. i 2009. godne. Od juče su u hotelu „Šumarice“ klinci 2009. godište i tamo će boraviti i trenirati do 3. jula, kada će ih smeniti grupa godinu starijih, koja će raditi do 10. jula. 

Izabrane vesti

O Vuku Daniloviću (2008. god) već je moglo da se čuje da u najmlađim danima zna da dovede protivničke igrače i trenere do ludila, pogađajući trojke sa velike udaljenosti. Zagrižen je za košarku do koske i sanja velike snove. Video klipovi na kojima pravi neke lucidne poteze, vrte se u poslednje vreme na mrežama. Na utakmicama Partizana je redovan posetilac, a upravo je u tom dresu napravio prve korake. Od naredne sezone više neće biti u crno-belom taboru, jer je nedavno objavljeno da razvoj nastavlja u Megi Mozzart.

Ljubav prema Partizanu na sina je preneo i Aleksandar Pavlović, baš kao i Igor Rakočević prema Crvenoj zvezdi. Ivan Rakočević je član mlađih kategorija u crveno-belom klubu (rođen 2008), dok je Luka Pavlović (2009) bez dileme odmah odlučio da će nositi crno-beli dres.

S obzirom na to da je nekadašnji NBA as u beogradski klub došao pri kraju sezone 2013-2014 i u njemu proveo i narednu takmičarsku godinu, Luka je bio dovoljno veliki pa je mogao sa tribina da skenira tatine poteze i upija ih, kako bi prvom prilikom pokušao da uradi isto.

Igor Rakočević se u Crvenu zvezdu drugi put u karijeri vratio na startu sezone 2012-2013. Da nije, njegov sin ne bi dobio priliku da ga gleda u voljenom klubu… A ovako je skupio dragocene uspomene i zaljubio se već tada u košarkašku loptu.

Za razliku od prve trojice koji su stacionirani u glavnom gradu, Lazar Miličić (2009) je malo udaljeniji od centra zbivanja i večitih rivala. On je član kluba Sport’s World iz Novog Sada. Iz istog kolektiva je ponikao i njegov otac Darko, kao i Milenko Tepić, Branko Cvetković, Strahinja Milošević, Miroslav Raičević

Nekada drugi pik na draftu nije napravio karijeru kakvu su mu prognozirali, ali je svakako izvukao poučne lekcije koje mogu da budu od pomoći nasledniku. Ne, neće Darko pokušavati da prenese svoje neostvarene ambicije na sina, kažu da je daleko od tog tipa roditelja… Već će mu sigurno preneti šta da ne radi ukoliko želi da uspe. On se opekao, pa teško da će dozvoliti da se slično ponovi.

Spisak igrača 2008. godište za RTC 2022: Milan Zukić (Star), Novak Nestorović (Selekta), Sergej Amidžić (SPV), Novak Ilić (Hajduk), Ivan Rakočević (Crvena zvezda), Luka Roganović (Crvena zvezda), Aleksej Nedeljković (Crvena zvezda), Aleksej Nikolić (Banjica), Vuk Danilović (Partizan), Milan Došenović (Partizan), Danilo Glumičić (Partizan), Uroš Mijailović (Partizan), Aleksa Stiković (Beovuk72), Luka Martineli (Dinamik), Jovan Bikić (Pobednik 011), Dušan Totarvaj (Vizura), Tadija Nedeljković (Vizura), Aleksej Ivković (Zemun), Matija Vujović (Zemun), Sergej Rutović (Mladost Zemun), Nikola Arsić (Smederevo 1953), Savo Igrutinović (Plej), Nikola Karalić (Kruševac), Damjan Radulović (Mladost Ča), Aleksandar Krunić (Mladost Ča), Pavle Jekić (Mladost Ča), Andrija Šušić (Mladost Ča), Andrej Bjelić (Mladost Ča), Lazar Maksić (Mladost Ča), Jovan Icić (Valjevski), Despot Košarac (Valjevski), Ognjen Perišić – Borac Ča, Đorđe Gnjato (Student Va), Mihajlo Stojiljković (Vlasotince), Đorđe Jovanović (Konstantin), Matej Vujić (OKK Student Igokea, BiH), Vukašin Gavranović (OKK Student Igokea, BiH), Mićo Milovanović (OKK Student Igokea, BiH), Uroš Sojić (Budućnost BN, BiH), Marko Jokić (Findo, BiH), Andrej Pavlović (Finska).

Spisak igrača 2009. godište za RTC 2022: Aleksandar Đorđić (Zicer), Nikola Kusturica (Difens), Pavle Marjanski (Jedinstvo), Luka Živanović (Proleter), Mihajlo Cvijanović (SPV), Lazar Miličić (SPV), Luka Pavlović (Partizan), Nikola Đurović (Partizan), Pavle Stojaković (Partizan), Nikola Ivančević (Cerak), Vuk Stepanović (Dinamik), Filip Đurašinović (Crvena zvezda), Luka Janjušević (Žarkovo), Viktor Jakšić (Vizura), Veljko Jovanović (Vizura), Dušan Tomanić (BKK Radnički), Uroš Dramićanin (Beovuk), Ivan Glišović (MVP Kg), Leon Deljhusa (MVP Kg), Jakov Banešević (Sloga Batočina), Nikola Mihajlović (Goč V. Banja), Filip Stević (Goč V. Banja), Trifun Spasojević (Sevojno), Tadija Tripković (Mladost Ča), Vuk Petrović (Mladost Ča), Lazar Bebić (Valjevski), Marko Veselinović (Loznica), Vaso Šaponjić (Zlatar), Rastko Pavlović (Miks Šabac), Stefan Radovanović (Crnokosa Kosjerić), Uglješa Ivić (Trijumf Niš), Sava Stošić (Panteri Vranje), Matija Miladinović (OKK Junior Niš), Ognjen Lekić (Zvornik basket, BiH), Matej Janković (Zvornik basket, BiH), Aljoša Mijatović (OKK Student - Igokea, BiH), Vladan Vujović (Heo, BiH), Luka Šćekić (Borac, BiH), Matej Kostić – OKK Slavija 1996, BiH, Ognjen Stanković (Budućnost BN, BiH), Miloš Bajić (Sloga, Švedska).


tagovi

Aleksandar PavlovićIgor RakočevićDarko Miličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara