Foto MN press
Foto MN press

ABA liga dobila novi račun

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.12.20. | 12:13

Uskoro i promena Društvenog ugovora regionalnog takmičenja

ABA liga koja je letos bila zaglavljena u statutarnim problemima, blizu je povratka u normalne administrativne tokove, pošto je pravni status konačno uređen upisivanjem novih članova društva Cedevite Olimpije, Mornara, FMP i Primorske u sudski registar Republike Hrvatske.

Ovim činom stekli su se uslovi i da se (u subotu 19. decembra) otvori račun ABA lige u Erste banci na koji će u najskorijem periodu sva sredstva (u kunama, evrima, dinarima i konvertibilnim markama) prebaciti Rajfajzen banka koja je 27. oktobra obavestila Ligu da neće više da sarađuje s njom zbog neuređene dokumentacije i obustavila sve transakcije.

Izabrane vesti

Takođe, u što skorijem roku trebalo bi da bude odblokiran i (pod)račun ABA lige u Beogradu, koji je u blokadi od 1. jula 2019. godine, jer od tada pravno nije imenovano ovlašćeno lice Lige, odnosno sportski direktor.

Da bi ABA mogla potpuno normalno da funkcioniše, kako su se i sami klubovi-vlasnici dogovorili, ostalo je još da se izvrši promena Društvenog ugovora, odnosno da se preduzeće koje rukovid takmičenjem prestruktuira sa Javnog trgovačkog društva (j.t.d.) u Društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.), na čemu advokatski tim Lige već radi.





tagovi

KK MegaKK FMPKK PartizanKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara