Bem Adebajo (AFP)
Bem Adebajo (AFP)

Adebaju se nije dopalo suđenje: Hoćete li mi vi platiti kaznu ako progovorim?

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.06.23. | 14:14

Ljut je i na saigrače koji su uzeli previše šuteva sa distance

Najteži posao u finalu plej-ofa NBA lige ima Majamijev centar Bem Adebajo. S obzirom da je Nikola Jokić završio meč sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija kao igrač utakmice, ne može se reći da je Adebajo obavio posao u odbrani. Ali je zato u napadu bio jedina svetla tačka Hita sa 26 poena.

Vodio je žestoke duele sa Jokićem, probao da ga zaustavi, napravio četiri lične greške i videlo se po njegovim gestikulacijama da nije bio zadovoljan nekim sudijskim odlukama. Denver je izveo 20 slobodnih bacanja, a Majami samo dva što je negativan rekord u istoriji plej-ofa NBA lige.

Izabrane vesti

Adebajo je posle meča bio vidno revoltiran ali zbog dobro poznatih pravila u NBA o zabrani komentarisanja suđenja nije smeo da “razveže jezik”.

Ako kažem nešto, da li ćete mi vi platiti kaznu?”, upitao je Adebajo novinara koji ga je pitao za suđenje.

“Možda deo”, našalio se novinar.

Potom je spustio loptu…

“Osećam da ne smemo ni da pričamo o tome. Ali ne smemo ni da dopustimo rivalu da diktira utakmicu. Mislim da smo uzeli mnogo šuteva sa distance i da smo ih mnogo promašili. Umesto da idemo na koš. Moramo pogledati snimak i vratiti se na tablu za crtanje”, rekao je Adebajo, a onda pri odlasku opet dobacio novinaru vezano za suđenje:

Zašto vas ne kažanjavaju kada pričate o toj temi?”


tagovi

Bem AdebajoMajami HitDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara