Nikola Ivanović (©FIBA Basketball)
Nikola Ivanović (©FIBA Basketball)

Alarm u Zvezdi i reprezentaciji Crne Gore, Nikola Ivanović povredio skočni zglob

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 21:43

Litvanija u Morači izvadila vizu, Letonija terorisala nemoćne Britance

Oblio je selektora Crne Gore znoj u odlučujućoj četvrtini - povredio je Nikola Ivanović skočni zglob i završio utakmicu pre vremena. Ništa organizator igre Crvene zvezde i selektor Boško Radović nisu želeli da rizikuju, otišao je Nikola Ivanović na klupu i posmatrao završnicu meča sa Litvanijom, koja je prilično lako trijumfovala na vrućem gostovanju 65:56.

Letonija je na najbolji način i u ovim kvalifikacijam iskoristila to što raspolaže većinom najboljih igrača, prošetala se do Mundobasketa i može da uživa u preostalim utakmicama. Demonstrirala je silu protiv Velike Britanije (79:63), terorisala je ostrvsku selekciju u utakmici koja joj ne donosi bogzna šta. Tek da raspoloženje ostane na nivou, a fenomenalno veče baltičkih zemalja upotpunila je Litvanija. I ona će na Mundobasket, direktno iz Morače uhvatila je avion u jednom smeru.

Izabrane vesti

Teniskim žargonom iskoristili su Litvanci meč loptu i nijednoga trenutka nisu dali nadu Crnogorcima da mogu do preokreta. Kontrolisali su meč od prvoga napada, nisu ispuštali prednost i prvi su prošli kroz cilj, a ubrzo bi to mogla da uradi i – Francuska. Nije služilo Litvance njihovo najjače oružje – dalekometna paljba, ali nešto slabije šutersko izdanje sa distance nije ih omelo da upišu osmu pobedu u kvalifikacijama.

Želela je Crna Gora da porazi Litvanbiju njenim oružjem, ispucavala se i sita ispromašivala. Niko od igrača iz spoljne linije nije namestio ruku, niko nije pogodio više od jedne trojke – sve skupa pet iz 25 pokušaja – i samo su Nikola Ivanović i Vladimir Mihailović koliko-toliko uspevali da stave na muke čuvare, međutim, potrošili su ogroman broj lopti. Forsirao je organizator Zvezdine igre i da sve bude gore doživeo je povredu. Osetio je bol u članku sredinom četvrte četvrtine, šepajući je otišao na klupu i više se nije vraćao u igru, piše BasketNews.

Da li je povreda lakše ili ozbiljnije prirode – pokazaće detaljne lekarske analize...

Do tog trenutka Nikola Ivanović jedini je bio sposoban da menja ritam, upisao je 11 poena i tri asistencije, i zajedno sa Vladimirom Mihailovićem bio prvi strelac crnogorske reprezentacije. Sporo je išla lopta u napadu kada nije bio na terenu, o tome svedoči i podatak da je Crna Gora imala osam direktnih dodavanja za poene na nivou celog tima, dok su Litvanci imali duplo više. Lopta je kružila tečnije, a dirigenti su bili Marginis Normantas i Eigirdas Zakauskas.

Besprekorni su bili Litvanci sa linije penala, i posle promašaja iz igre hvatali su lopte i poentirali iz drugih napada, a najveći teret u Morači poneli su veteran Mindaugas Kuzminskas i Vaidas Karinijauskas. Ubacili su po 13 poena, Karinijauskas je imao i šest skokova. Litvanci ništa nisu prepuštali slučaju, sve vreme su domaćina držali na bezbednoj udaljenosti i u laganom ritmu su priveli meč kraju.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET - DRUGA FAZA

GRUPA I

Ponedeljak:

Letonija - Velika Britanija 79:63

/Lomaš 15 - Nelson 16/

Srbija - Turska (u toku)

Belgija - Grčka (u toku)


GRUPA J

Finska - Estonija 91:71

/Jantunen 24 - Konontsuk 13/

Slovenija - Nemačka 81:75

/Morgan 22 - Kramer 21/

Švedska - Izrael 71:68

/Hakanson 29 - Menco 17/


GRUPA K

Mađarska - Češka 83:68

/Filipoviti 15 - Kizlink 21/

Crna Gora - Litvanija 56:65

/Mihailović 11 - Kuzminskas 13/

Francuska - BiH (u toku)


GRUPA L

Ukrajina - Island 79:72

/Lipovij 16, Hlinason 24/

Gruzija - Italija 84:85

/Šengelija 15 - Spisu 15/

Španija - Holandija (u toku)



tagovi

MundobasketKvalifikacije za Mundobasket 2023Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Crne Gorekošarkaška reprezentacija LitvanijeKošarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija Velike Britanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara