Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman: Zaslužili smo da pobedimo, sve se okrenulo u minut i po

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 23:21

“Možda je moja krivica što nisam menjao igrače, ali u minut i po nam je izmakla pobeda, falio nam je doprinos naših najiskusnijih igrača“

Završena je pobednička serija Panatinaikosa posle osam utakmica u svim takmičenjima, Partizan Mozzart Bet je posle lude završnice i produžetka naneo Zelenima peti poraz u Evroligi!

Trener atinskog giganta Ergin Ataman veruje da je i pored svega njegov tim zaslužio pobedu.

Izabrane vesti

“Igrali smo jako dobru košarku 38 minuta, a onda smo u poslednja dva minuta pali u odbrani. Panter je počeo da pogađa velike šuteve, ostali smo bez energije za produžetak. Zaslužili smo da pobedimo večeras, imali smo bolji timski indeks od Partizana. Ali, bili su bolji u poslednjim minutima i produžetku, kada smo izgubili energiju“, rekao je Ataman.

Lesor je igrao 25 minuta bez pauze u drugom poluvremenu. Da li vam je žao što ga niste izveli iz igre u nekom momentu, žalio se i na grčeve.

“Pričali smo o tome na klupi, bio je izuzetno motivisan i tražio je da nastavi da igra. Dozvolio sam mu da nastavi. U tom periodu Balcerovski je već dugo sedeo na klupi, zato nisam hteo da nastavim meč sa igračem koji nije raspoložen, pa je ostao Lesor“.

Pre utakmice ste rekli da želite da vidite reakciju ekipe na ovakvu atmosferu. Šta kažete sada?

“Zadovoljan sam igrom svog tima u većem delu utakmice, dobili smo samopouzdanje za nastavak sezone. Moramo da bolje reagujemo u poslednjim minutima, rekao sam igračima da nam je ovo treći poraz u produžetku. Moramo bolje u tih dodatnih pet minuta. Možda je moja krivica što nisam menjao igrače, ali u minut i po nam je izmakla pobeda, falio nam je doprinos naših najiskusnijih igrača“.

Prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos rekao je da su već dogovorena dva jaka pojačanja za sledeću sezonu, hoće li biti novih pojačanja u ovoj?

“Neće biti novih pojačanja ove sezone, naredne ćemo biti na tržištu. Igrači sada shvataju da Panatinaikos ponovo veliki. Verujem da sa ovom ekipom možemo do četvrtfinala, onda i Fajnal fora. Sa ovom ekipom idemo do kraja, videćemo za narednu sezonu“.


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara