Dragan Bajić pošto je isključen (©Star Sport)
Dragan Bajić pošto je isključen (©Star Sport)

Bajić o Partizanu i isključenju posle 90 sekundi: Dobili smo pet puta skuplji tim od nas! Nisam ništa ružno, ni vulgarno rekao Jurasu…

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 09:43

Trener Igokee se izvinio za nesmotreni postupak koji je doveo do njegovog izbacivanja tek što se začula škripa patika

Moderna košarka takav detalj ne pamti. Verovatno je Dragan Bajić postavio rekord ne samo ABA lige, već i šire pošto je sudiju Marka Jurasa izbacio iz takta toliko da je već posle nepunih minut i po isključen zbog dve uzastopne tehničke greške.

Igokea je praktično ceo meč igrala sa hendikepom, ali to kao da je probudilo dodatni inat u domaćim redovima, pa su Džeki Karmajkl, Antabija Voler i društvo zaigrali u gornjim granicama mogućnosti kako bi naneli Partizanu još jedan težak poraz.

Izabrane vesti

Posle utakmice nije se toliko pričalo o pobedi, koliko o isključenju Bajića, čije se objašnjenje nestrpljivo čekalo.

“Ono što moram da kažem, desilo se slučajno. Ovo mi je druga ili treća tehnička greška u karijeri. Želim da upoznam javnost da ništa, ni ružno ni vulgarno, nisam rekao sudiji Jurasu. Samo sam imao prigovor. Moja je greška što sam ušao u teren i izvinjavam se svima zbog toga, ali i zato što sam tako rano napustio utakmicu”, poručio je Bajić.

Mogao je Bajić da bude izuzetno zadovoljan kako je njegov stručni štab odradio posao u derbiju s Partizanom. Uostalom, Igokea sada ne bi imala četiri uzastopne pobede u ABA ligi da je bilo drugačije…

Čestitam momcima, pokazali su strašan karakter. Ono što mi znamo interno, koliko su umorni od putovanja, pogotovo posle ovog poslednjeg, u Francusku. Tri noći momci nisu spavali. Imali smo jedan dan pripreme za Partizan i moram da naglasim da je ogroman posao u pripremi odradio stručni štab. Dobro smo se pripremili, pogotovo kako da defanzivno uđemo u meč s protivnikom, dobro smo odradili posao”, rekao je Bajić i zaključio:

“Uz sva dešavanja u toku utakmice, bilo je grešaka, ali momci su stvarno izginuli, izneli su ogroman teret u poslednjih 15 dana i od srca im čestitam. S ovim igračima se ne plašim da igram protiv bilo koga, celu smo utakmcu vodili i zasluženo pobedili tim koji je pet puta skuplji od nas”.

Igokea trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli uz skor 4-1, mada Crvena zvezda i Budućnost imaju po utakmicu manje i besprekornih 4-0.



tagovi

Dragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara