Foto: MN Press
Foto: MN Press

Basketaši sa dve pobede krenuli u odbranu svetskog trona

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.05.23. | 01:47

Srpski 3x3 reprezentativci uspešno otvorili takmičenje u grupi A Svetskog prvenstva

Srpska 3x3 reprezentacija napravila je uspešan prvi korak ka odbrani svetskog trona. Tačnije, dva koraka, pošto je u utorak dobila prve dve utakmice u Grupi A Svetskog prvenstva.

Naši basketaši prvo su preslišali Madagaskar (21:9), koji je petostrukom prvaku sveta poslužio kao poligon za zagrevanje, odnosno utakmicu sa Francuskom u kojoj je Srbija slavila posle velike drame (21:16).

Izabrane vesti

Trijumf protiv Madagaskara se nijednog trenutka nije dovodio u pitanje, budući da su naši momci na pet minuta pre kraja meča imali nedostižnih 14:4, a na toj utakmici se od reprezentativaca Srbije istakao Strahinja Stojačić sa sedam poena.

Protiv Francuza je pak bilo poprilično dramatično. Tokom većeg dela meča Srbija je imala zaostatak, na 2:20 do kraja Francuzi su vodili 15:11 i u tom trenutku činilo se da će naši reprezentativci polovičnim učinkom okončati prvi dan na turniru. Ipak, na krilima pomenutog Stojačića (ubacio poslednjih šest poena za našu reprezentaciju) Srbija je u završnici meča režirala preokret i stigla do druge pobede.

Srbija je posle dve odigrane utakmice lider u grupi, mada stopostotan učinak ima i Brazil. Iz grupe dalje idu tri reprezentacije, s tim da će prvoplasirani direktno u četvrtfinale, dok preostale dve reprezentacije idu u baraž za plasman među osam najboljih na turniru.


tagovi

Reprezentacija Srbije u basketuStrahinja StojačićBasket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara