"Bogdanović"
"Bogdanović"

Bogdanović: Odsekle su mi se noge kada sam na draftu čuo svoje ime!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.06.14. | 19:15

„Kecman je velika legenda. Zagreb i 0.6 sve govore. Dosta sam stvari naučio od njega, finte, cake u basketu, psihološki i košarkaški mi je mnogo pomogao. Trebao sam da ostanem još par dana u Americi zbog konferencija za medije, ali nisam mogao zbog Duleta“, kaže Bogdanović

BogdanovićBogdan Bogdanović za nekoliko dana prošao je hiljade kilometara. Košarkaš Partizana prvo je otputovao je za Ameriku, gde je na NBA draftu izabran za 27. pika od strane Finiksa, a onda se brzo vratio za Beograd kako bi prisustvovao oproštaju Dušana Kecmana.
„Kecman je velika legenda. Zagreb i 0.6 sve govore. Dokazao je to i danas majstorskim potezima, on je najveći majstor kod nas“, rekao je Bogdanović i nastavio u istom dahu: „Dosta sam stvari naučio od njega, finte, cake u basketu, psihološki i košarkaški mi je mnogo pomogao. Trebao sam da ostanem još par dana u Americi zbog konferencija za medije, ali nisam mogao zbog Duleta“.

Bogdanović kaže da mu nije bilo nimalo lako na draftu.
„Odsekle su mi se noge kada sam čuo svoje ime. Nisam očekivao pošto su se kamere skupljale oko mene, a bilo je i par drugih igrača u mojoj blizini, pa nisam znao da ću biti u centru pažnje".

Izabrane vesti

Iz Finiksa su najavili ostanak u Partizanu.
„Videćemo za ostanak. Polako. Vi ćete ionako znati pre mene. Moja je konačna, ali ne pitam se samo ja. Da je tako, otišao bih odmah. Iz Finiksa su mi poručili da je bolje po mene da ostanem, pa da im se priključim kao igrač koji ima reputaciju i autoritet. Kada si mlad prednost imaju američki i igrači koji su pre mene birani. Ne kažem da se ne bih izborio, ali oni bi imali prednost. Svako brani svoju državu“.

Bogdanović kaže da je zadovoljan što ga je baš Finiks izabrao.
„Gledao sam klub koji nije sebičan, koji voli da razigrava igrače, kome je kolektiv na prvom mestu. Četiri su ispunjavala uslove, a to su bili San Antonio, Finiks, pa čak i LA Klipers. Sada jedva čekam da odem na odmor i da isključim telefon“.

(FOTO: Action images)  


tagovi

NBA draftDušan KecmanBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara