Borac Čačak (©Starsport)
Borac Čačak (©Starsport)

Borac punih baterija čeka Split, Birčević konačno debituje

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 14:38

Stari rivali ponovo se sreću kraj Morave, Čačani preko 20 dana bez utakmice

U okviru 12. kola ABA lige čačanski Borac će ugostiti Split (21.00). Ekipa Marka Marinovića je poslednji meč odigrala još petog decembra (poraz od Igokee u Laktašima - 73:71), a trijumf na parketu nisu izvojevali još od trećeg oktobra, kada su iznenadili ekipu Partizana u prvom kolu regionalnog šampionata. Druga pobeda im je upisana za zelenim stolom, nakon što se Primorska povukla iz takmičenja. Splićanima je takođe Primroska pomogla da posle dužeg vremena makar upiše pobedu u Jadranskoj ligi, poslednji put slavili su na terenu početkom novembra (77:74 protiv Cibone).

Ekipa Ivice Skelina je u boljem ritmu, 11. decembra su poraženi od Krke, ali su minule srede u okviru hrvatske lige bili bolji od Škrljeva na gostovanju. Marinović ističe da je tim dobro iskoristio prethodne tri sedmice u kojem nije imao takmičarskih obaveza. Čačani su kompletni pred 12. kolo, jer se u tim vratio i Ivan Gavrilović.

Izabrane vesti

"Posle više od 20 dana bez utakmice sigurno je da smo željni košarke. Jedva čekamo da odigramo utakmicu sa Splitom. Bilo je dovoljno vremena da se pripremimo za taj meč. Split dobro poznajemo, igrali smo zajedno u 2. ABA ligi, a u isto vreme smo ušli u 1. ABA takmičenje. Očekujem dobru utakmicu. Ponovo smo kompletni, jer se Ivan Gavrilović vratio u tim. Sve u svemu, radujemo se meču u nedelju veče", izjavio je Marinović.

Kao što je trener Borca i napomenuo, dve ekipe jako se dobro poznaju iz druge ABA lige. Iako se u tekućoj sezoni nisu susretali, u prethodne tri godine megdan su delili u šest navrata. Borac je čak pet puta slavio, poslednji put početkom godine (90:60).

U međuvremenu su Čačani angažovali i veliko pojačanje, bivšeg igrača Partizana i reprezentativca Srbije Stefana Birčevića. Krilni centar još nije dobio priliku da debituje, susret sa Primorskom je otkazan, a sa Zadrom odložen zbog virusa korona. Ivica Skelin je svestan da njegovu ekipu čeka težak zadatak, iako ima duplo uspešniju sezonu od narednog rivala. Split je upisao četiri pobede uz sedam poraza, srpski predstavnik je na pretposlednjem mestu na tabeli ABA lige sa samo dva trijumfa.

"Dosta smo protiv Borca igrali proteklih sezona, znamo koliko je to dobar i ozbiljan protivnik, pun kvalitetnih igrača. Sada su se pojačali i Birčevićem, čeka nas teška i neizvesna utakmica. Borac je imao težak raspored u početku sezone, ali ipak je uspeo da pobedi Partizan. Od moje ekipe očekujem da prikaže bolju igru nego protiv Krke, moramo biti agresivni u odbrani, to je jedini način kako se može igrati protiv Borca.", naveo je Skelin uoči gostovanja u Čačku.

U centru pažnje biće duel najboljih strelaca ove dve ekipe, Amerikanca Brajsa Džounsa iz Borca (13,8 poena i 4,3 asistencije po meču) i Marka Lukovića (16,6 poena i 4,6 skokova po meču), Srbin iz Splita je treći strelac lige. Marinovićev "kec iz rukava" mogao bi da bude sve bolji Nemanja Todorović, krilni centar je Krki ubacio 24 poena u osmom kolu, dok je u minulom protiv Igokee brojao do 17. Birčević bi sa iskustvom mogao da bude prevaga, Čačanima je pobeda imperativ.

Bogatu istoriju međusobnih duela gaje Borac i Split, Čačani su često delili megdan sa nekadašnjom Jugoplastikom, svojevremeno jednom od najuspešnijih ekipa u Evropi. Sada će ponovo ukrstiti koplja u elitnom rangu regionalnog takmičenja.

ABA LIGA - 12. KOLO

Nedelja

17.00: (3,90) Igokea (16,0) Crvena zvezda (1,30)

19.00: (1,35) Cedevita Olimpija (16,0) Mornar Bar (3,50)

21.00: (1,35) Borac (16,0) Split (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko LukovićStefan BirčevićIvica SkelinMarko MarinovićABA ligaKK SplitBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara