"Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero (arhiva)"
"Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero (arhiva)"

Bravo majstori! Srbi prvaci sveta u basketu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.10.14. | 15:25

Još jedan veliki uspeh srpske košarke

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero (arhiva)

Srbija je zaista jeste zemlja košarke! Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, članovi ekipe Novi Sad novi su šampioni sveta u basketu "tri na tri", pošto su osvojili titulu u finalu Svetske turneje u Tokiju pobedom nad ekipom Saskatun iz Kanade rezultatom 21:11.

Izabrane vesti

Srpski tim je u konkurenciji 12 najboljih ekipa planete pokazao dominantnu igru i, pre svega, potvrdio ulogu jednog od najvećih favorita na turniru. Novi Sad je od samog starta takmičenja igrao maksimalno posvećeno, ozbiljno i dominantno, a uprkos porazu od Denvera rezultatom 21:18 zauzeo je prvu poziciju u grupi, posle trijumfa nad Santosom sa 21:12.

Srpskoj četi najveći otpor pružila je ekipa slovenačkog Trbovlja, koju su u četvrtfinalu četvrtfinalu dobili rezultatom 15:13. Na putu do finala viđena je pobeda nad Kranjem, a onda je viđena apsolutno blistava igra naših asova. 

Podsećanja radi, članovi tima Novi Sad su ujedno i reprezentativci Srbije, koji su nešto ranije na Svetskom prvenstvu osvojili srebro, a na prethodnom šampionatu su bili zlatni.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan MajstorovićDušan Domović BulutMarko SavićMarko Ždero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara