Majk Džejms (Star Sport)
Majk Džejms (Star Sport)

Buboa za centimetar tragičar umesto heroj: Monaku luda završnica u Istanbulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 20:51

Francuski bek pomislio da je pogodio trojku za izjednačenje, a ispostavilo se da je nagazio liniju... Nakon toga promašio ceo koš prilikom šuta za pobedu

Želi Monako na kraju ligaškoj dela sezone u Evroligi plasman među šest najboljih timova, odnosno direktnu kartu za Top 8 fazu, a večeras je u Istanbulu u 23. kolu napravio korak ka tom cilju. U prepunoj Sinan Erdem dvorani, pred oko 16.000 domaćih navijača dobio je neizvesnu završnicu meča sa Efesom - 78:80.

Centimetar je nedostajao Rodrigu Buboi da odvede utakmicu u produžetak i potencijalno postane heroj turskog predstavnika koji se ove sezone muči u elitnom evropskom takmičenju. Trojkom u poslednjem minutu Francuz je potpuno vratio u igru Efes (76:77), a nakon što je Eli Okobo pogodio oba penala,Buboa se još jednom digao na šut za tri i zavrnuo mrežicu. Euforija u dvorani trajala je sve dok sudijska trojka nije proverila snimak, a on je pokazao da je bek domaćeg tima vrhom patike ipak nagazio na liniju. Do kraja je ostalo 7,4 sekunde, a umesto 79:79, na semaforu je stajalo 78:79. Novi faul nad Okobom, ali i samo jedno pogođeno bacanje košarkaša Monaka otvorilo je priliku Efesu, za preostalih pet i po sekundi domaći su preneli lopu na polovinu rivala, Buboa je odapeo još jednu trojku, ali je promašio čitav obruč i na neki način postao tragičar, iako je jasno da bez njegovih prethodnih poena ekipa Erdema Džana ne bi imala šansu za trijumf.

Izabrane vesti

Čitav meč bio je prilično neizvestan, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije stekla dvocifrenu prednost. Efes je imao 43:39 na poluvremenu, u jednom trenutku treće deonice stigao do +8 (47:39), ali je ekipa Saše Obradovića u nastavku odigrala sjajnu napadačku deonicu i sa 26 poena obezbedila sebi +5 pred odlučujući period. Tamo se probudio Šejn Larkin koji je posle četiri poena u prvoj, postio u naredne dve deonice. Plej Efesa ubacio je 10 poena, Efes je prišao na posed zaostatka, ali su gosti iz Kneževine umakli i dva i po minuta pre kraja imali 70:77. Usledile su dve trojke, prva u režiji Dereka Vilisa, naredna je bila ona Buboina, s početka priče.

Efes je ostao na brojci od devet pobeda, a večerašnji poraz mu je bio 14. Nije pomoglo 15 poena Buboe, 14 Larkina i 12 Elajdže Brajanta. Zvanje najboljeg strelca u gostujućem timu podelili su Majk Džejms i Eli Okobo sa po 16 poena, Džordan Lojd je imao 14, a Alfa Dijalo 11.


tagovi

majk džejmsMajk DžejmsKK MonakoAnadolu Efesefes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara