(Reuters)
(Reuters)

Čudesan slučaj Usmana Garube: Ide na Mundobasket, a nema klub u NBA

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 02:46

Oklahoma otpustila španskog centra, Real Madrid čeka

Taman što je zalečio povredu skočnog zgloba, pojavio se novi, za mnoge neočekivani problem kad je u pitanju Usman Garuba. Mladi centar u ovom trenutku ne zna gde će igrati naredne sezone, jer klub – nema!?

Razlog je u vesti da je Oklahoma rešila da mu se zahvali na saradnji samo 40 dana pošto ga je angažovala u trejdu sa Atlantom, u koju je završio nešto ranije, 8. jula. Na kraju je ispalo da su Houksi dobili Petija Milsa, a Tanderi baš i nisu oduševljeni idejom da imaju na raspolaganju 21-godišnjeg centra i zato su ga otpustili.

Izabrane vesti

Tako se došlo u pomalo bizarni situaciju da Garuba nema ugovor u NBA pred početak Svetskog prvenstva, gde će biti jedna od opcija selektora Španije Serđa Skariola. Kao da će se na Mundobasketu boriti za ugovor...

Ako ga ne nađe u NBA, spreman da ga prihvati je – Real. Marka podseća da prvak Evrope ima potpisan ugovor sa košarkašem, zaveden u kancelariji ACB lige, da će biti njegov deo ako ne nađe nijedan klub u Sjedinjenim Američkim Državama. Preciznije, ako se bude vraćao na Stari kontinent, Real je prva i jedina opcija i tako bi mogao opet da dobije rešenje pod košem u osvit sezone koja će, verovatno, biti poslednja za Valtera Tavaresa, jer reprezentativac Zelenortskih Ostrva odbija predlog novog ugovora.

Garuba je rođen u Madridu, Real ga je košarkaški oblikovao, promovisao na veliku scenu – Usman je bio deo tima koji je osvojio titulu 2019, kao i Superkup Španije 2020. godine – posle čega je otišao u NBA. Draftovao ga je Hjuston, ali se u najjačoj ligi sveta nije nametnuo, za Rakete je bio starter samo na tri utakmice, dok je na 99 utakmica ukupno beležio prosečno 2,8 poena i 3,9 skokova. Slao ga je Hjuston i u Razvojnu ligu, a sad nema klub...


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeUsman GarubaHjuston RoketsMundobasket 2023NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara