Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Da li je vreme za renoviranje Portlanda? Lilarda to ne zanima, rezultati sve lošiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 13:08

"Nisam zbog toga ovde", kritički će najbolji igrač Blejzersa

Godine prolaze, najbolji rezultat Trejlblejzersa u poslednjoj deceniji je jedan nastup u konferencijskom finalu, gde ih je 2019. godine počistio Golden Stejt rutinski u četiri utakmice.

Od tada Portland je dva puta ispadao u prvoj rundi, prvo od Lejkersa (1-4), onda i Denvera (2-4), dok prošle sezone nije ni ušao u doigravanje. Ni ove godine ne cveta cveće u klubu iz Oregona, pošto sa 31 pobedom zaostaje četiri recke za ekipama u zoni plej-ina, a samo katastrofalni rezultati San Antonija i Hjustona prave razliku od dna tabele.

Izabrane vesti

Zbog toga se u američkim medijima spekuliše o mogućnosti da ovog leta uprava Portlanda napravi rez i rasformira ekipu i reši se igrača koji nisu opravdali očekivanja, odnosno krene u fazu "rebildinga" iliti sastavljanja igračkog kadra ispočetka. To je letos učinila Juta trejdovanjem Rudija Gobera u Minesotu za Patrika Beverlija, Malika Bizlija, Džareda Vanderbilta i Leandra Bolmara, prava na centra Vokera Keslera u još četiri pika prve runde i zamenskog pika sa drafta 2026, a Donovana Mičela u Klivlend za Laurija Markanena, Kolina Sekstona i Očaja Agbadžija, tri pika prve runde i dva zamenska pika, što je Džezerima dalo slobodu da u miru rade na rekonstrukciji ekipe.

Da li je to ono što čeka i Portland nakon dve užasne sezone? Ako pitate najboljeg igrača Blejzersa Demijana Lilarda, koji je inače veliki protivnik teorija da su samo igrači sa prstenom velikani, smatra da renoviranje nije sfera njegovog interesovanja i čak se kritički osvrnuo na mogućnost da se tako nešto dogodi…

"To nije ono što mene zanima. Zapravo me frustriraju priče o tome šta će biti naredne sezone, o nama u renoviranju. Zbog toga nisam ovde, pogotovo ne u ovoj fazi karijere", poručio je Lilard.

Ipak, priznaje i sam da nije lako isključiti se iz svih spekulacija i ne razmišljati o tome šta bi moglo da bude…

"Koliko god da se ohrabruje promocija tog dela košarke, da nećeš osvojiti ništa ako ne ideš napred, mi moramo da naučimo iz svega toga. Ne tražim sebi situacije da pričam šta je dobro ili šta nije dobro, lično mi je teško da se udaljim od sadašnjosti i razmišljam o budućnosti, niti da budem uzbuđen zbog onoga što bi moglo da bude".

Lilard i ove sezone igra vrhunsku košarku sa 32,2 poena, 7,2 asistencije i 4,8 skokova u 57 utakmica. On je pred start sezone 2021/22 potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 176.300.000 dolara, dok je prošlog leta dogovorio produžetak na još dve godine za sumu od 122.000.000 dolara, čime bi za Portland bio vezan do kraja takmičarske 2026/27.

Portland je u delimični "rebilding" krenuo od februara prošle godine, kada je Si Džej Mekoluma trejdovao u Nju Orleans, da bi na leto stigao Džerami Grent iz Detroita za pikove 2023. i 2025. godine.



tagovi

Demijan LilardPortland TrejlblejzersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara