Dalibor Ilić (©Starsport)
Dalibor Ilić (©Starsport)

Dalibor Ilić: Uvek sam voleo da igram pred navijačima u Beogradu, jedva čekam da igram za njih

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 16:36

"Ovo je najbolja prilika za pokazivanje i mogu slobodno da kažem da sam kod kuće", rekao je novi centar Crvene zvezde za Mozzart Sport

Crvena zvezda je posle kompletiranih priprema predstavila tim za sezonu 2022/23. Među brojnim novajlijama našao se i bivši košarkaš Igokee Dalibor Ilić. Sedam godina je proveo u Laktašima, rastao iz sezone u sezonu i minule sjajnim izdanjima skrenuo pažnju srpskog šampiona.

Proveo je čitavo leto sa crveno-belima, naporno se pripremajući za izazove koji ga čekaju na novom stepeniku u karijeri.

Izabrane vesti

"Utisci su sjajni. Upoznajem momke, pomogli su mi da se što pre prilagodim. Atmosfera u ekipi je dobra, svi željno čekamo da sezona počne i da krenu utakmice", rekao je Dalibor Ilić za Mozzart Sport.

Uz Ilića Zvezda je ovog leta angažovala još tri pojačanja na centarskim pozicijama - Filipa Petruševa, Hasana Martina i Bena Bentila. U timu su i dalje Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović.

"Drago mi je zbog konkurencije. Evroliga je viši nivo, samim tim i igrači. Za mene je sjajno što ću imati priliku da sparingujem sa igračima evroligaškog nivoa i to će mi doneti najbolje moguće stvari".

Spreman je da ostavi i poslednju kap znoja na parketu u crveno-belom dresu.

"Potpisao sam na duže staze, ulazim u prvu godinu i stručni štab može da očekuju maksimum od mene u svakom momentu. Ne očekujem preteranu ulogu u Evroligi, ali je na meni da se kroz trening izborim za veći broj minuta. U ABA ligi imam dovoljno iskustva iz prethodnih sezona i smatram da ću imati daleko više prostora. Na meni je da radim ono što najbolje znam i ono što sam dosad radio".

Kada je obelodanjeno da karijeru nastavlja na Malom Kalemegdanu, prijatelji su ga ispratili kako dolikuje. Pesmom i bakljadom.

"Dugo sam bio u Laktašima, sedam godina u Igokei. Stekao sam dobre prijatelje koji su to ispraćajem i pokazali".

Raduje se i derbijima sa Partizanom. Jedva čeka da stane pred navijače Crvene zvezde.

"Biće dosta tih utakmica i to će biti uživanje igrati. Jedva čekam da to osetim i lično. Uvek sam voleo da igram pred navijačima u Beogradu, a mogu misliti kako će biti kada budu stali iza mene i nas. Kada budem počeo da igram za njih"

Zvezda je sa Ilićem i Petruševim oformila talentovan tandem srpskih centara.

"Dobra priča za obojicu. Ovo je najbolja prilika za pokazivanje i mogu slobodno da kažem da sam kod kuće", zakjučio je Dalibor Ilić u razgovoru za naš portal.


tagovi

Dalibor IlićKK Crvena zvezdaFilip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara