Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Debitant Majk Kocar MVP prvog kola Evrolige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 13:35

Centar Baskonije zablistao na prvom nastupu u elitnom takmičenju

Košarkaši Baskonije su sezonu u Evroligi otvorili pobedom (81:71), a najveće zasluge za trijumf idu na račun Majka Kocara. Novajlija iz Hamburg Tauersa je na debiju u takmičenju ubacio Valensiji 21 poen, uz devet skokova i četiri asistencije za indeks korisnosti 31. Sa tim učinkom je bio korak ispred Monakovog Majka Džejmsa (30), te je proglašen za MVP-ja prvog kola.

Estonac je u Fonteti pogodio 10 od 12 šuteva iz igre, bio najbolji skakač sastava iz Vitorije i na sve to uspeo da upiše i po blokadu i ukradenu loptu. Fantastičan debi i prigodna nagrada.

Izabrane vesti

Kocar je posle četiri godine na Južnoj Karolini profesionalnu karijeru počeo u domovini. Četiri godine je branio boje Audentesa iz Talina, pre nego što je skrenuo pažnju Hamburga. Minule sezone je ostavio dobar utisak u Evrokupu, pa ga je pokupila Baskonija. Branio je boje Estonije na Evrobasketu, beležio 12,2 poena i 5,6 skokova na pet nastupa u grupnoj fazi. Interesantno je da je svojevremeno bio član i 3x3 reprezentacije Estonije.

Odmah iza njega bio je Džejms koji je u trijumfu nad Virtusom (83:66) blistao sa 26 poena i šest asistencija, ali mu je jedan indeksni poen nedostajao da podeli nagradu sa Kocarom. Ispratio ih je Makabijev novajlija Bonzi Kolson sa 16 poena, šest skokova, četiri blokade i po dve asistencije i ukradene lopte za indeks 29 u pobedi nad Žalgirisom (84:83).

Jedan od najboljih igrača prve runde bio je i Albin Luk Sikma. Iskusni centar je u pobedi nad Partizan Mozzart Betom upisao 15 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.



tagovi

BaskonijaMajk Kocar

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara