Malkom Dilejni (© Star Sport)
Malkom Dilejni (© Star Sport)

Dilejni: Da me je Partizan zvao, spremio bih se

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 16:03

"Zek Ledej i Kevin Panter su moja braća", rekao je iskusni Amerikanac

Više od godinu dana Malkom Dilejni ne igra košarku, ali to ne sprečava navijače, posebno sa ovih prostora, da ga zovi da se priključi timu. Godinama je trajala šala po internetu navijača Partizana i Crvene zvezde koji zovu Dilejnija da dođe u Humsku, odnosno Mali Kalemegdan. Danas, iskusni amerikanac je pričao o tome istakavši da ne bi imao ništa protiv da zaigra u timu Željka Obradovića.

Uvertiru je napravio iskusni erik Mekolum koji je u podkastu Basket Njuza pričao o Dilejniju i Partizan Mozzart Betu.

Izabrane vesti

"Smatam da bi se uklopio tamo, nedostaje im plejmejker, neko ko ume da postiže poene. Malkolm je pobednik i čovek koji ume da poentira i da kreira za saigrače. Verujem da bi tamo bio pravi igrač, slobodan, da uživa u igri", napravio je Mekalum uvertiru za sunarodnika.

Na njegove reči se nadovezao i Delejni, istakavši u prvi plan Kevina Pantera i Zeka Ledeja sa kojima je ostvario odličan odnos dok su nosili dres Armanija iz Milana.

"Koliko god da je stil koji gaje srpski treneri, Kevin i Zek su moja mala braća, postali smo bliski u Armaniju. Često se vidimo, bili smo zajedno letos. Bilo je to jedno od mesta gde sam hteo da idem, da su me zvali ranije, spremio bih se, iako okolnosti nisu odlične. Samo zbog odnosa sa njima i svega tamo, razmislio bih o tome sigurno. Najbolje igram kada očekivanja nisu velika, kada se ne očekuje da naprave mnogo, a kada tim ima potencijal za to", kazao je Dilejni.

Nastavio je o potrebama crno-belih.

"Njima je bio potreban plej, rekao sam to Kevinu kada su izgubili u Evrokupu prošle godine, jer bez odličnog organizatora igre ekipe će uvek da se muče. Fali im plejmejker. Pričao sam sa njima, rekli su mi da dođem. Nikada nisam igrao za tim sa takvom bazom navijača. Pre svega, Egzum nije plejmejker. Pričao sam sa Majkom Džejmsom i meni bliskim ljudima. Tek sam u septembru počeo da pratim dešavanja u Evropi i ko je gde potpisao. Gledam Armani, Monako zbog Majka, Partizan. Gledam timove gde igraju moji prijatelji. Žalgiris me je kontaktirao nedavno kada se Evans povredio, želeli su brzo da završe sve. Oni su odličan tim zaista, mogu da uđu u plej-of. Timovi moraju da shvate da ne mogu tek tako da dođem, da mi treba malo vremena da rešim neke stvari. Uveren sam da mogu da se uklopim u bilo kakav sistem. Posao je posao, tako stvari"

Vratio se na Kevina Pantera i Zeka Ledeja.

"Bio sam povređen kada se njih dvojica nisu vratili u Milano, očekivao sam da ćemo ostati zajedno nkoliko godina, Panter je igrao fantastično, iako ni trener Etore Mesina nije bio siguran da li će se uklopiti u taj sistem. Ledej je trebalo da bude MVP lige tada. Obojica su posle toga otišli, bio je Kevin sa mnom u Atlanti kada je odlučio da ode u Partizan, razgovarali smo, hteo je da ostane u Italiji. Isto je bilo i sa Zekom i onda se to dogodilo. Nisu tražili neke neverovatne uslove, posle odlične sezone i svega, smatrao sam da je Zek zaslužio da ostane. Imam zaista odličan odnos sa njima, otišli su u Partizan posle toga."

Za kraj je istakao da postoji mogućnost da se vrati u Evropu.

"Razgovarao sam sa jednim timom u petak, videćemo da li će biti napretka. Mora da odgovara onome što ja želim i timu. Ne želim da gubimo vreme, svestan sam da više nisam superstar, samo želim da pobeđujem i da uživam i da mi bude zabavno. Hoću da igram košarku, ako to bude u Evropi, želim da budem svoj i da se zabavljam", zaključio je Dilejni.


tagovi

KK PartizanMalkom DilejniKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara