Devin Buker (AFP)
Devin Buker (AFP)

Do poluvremena egal, u nastavku horor Dalasa: Finiks zategao odbranu i poveo 3:2 u seriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 06:48

Meveriksima nedostajale asistencije Dončića koji je ubacio 28 poena i uhvatio 11 lopti

Čuva se domaći teren u seriji između Majamija i Filadelfije, a on je moćno oružje i u mečevima između Dalasa i Finiksa. Sansi su dobili prve dve utakmice u Arizoni, zatim dva puta poklekli u Teksasu, ali su večeras očitali lekciju Meveriksima - 110:80 i poveli 3:2 u seriji.

Zbivanja na terenu početkom utakmice i generalno u prvom poluvremenu, nagoveštavala su sve osim da će Luka Dončić i saigrači biti počišćeni u Finiksu. Čak su i bolje otvorili utakmicu, vodili 24:16 u prvoj deonici, sredinom druge takođe imali osam poena prednosti (38:30), a na veliki odmor otišli sa tri poena zaostatka. Delovalo je da će i drugo poluvreme biti podjednako ujednačeno i neizvesno kao i prvo, ali je Dalas počeo da tone. Treću deonicu izgubio je sa 33:14, Sansi su otišli na plus 24 i tu je bio kraj.

Izabrane vesti

Nisu Mevsima mnogo značili poeni ni skokovi Luke Dončića. Upisao ih je 28, uhvatio 11 lopti, ali nedostajale su asistencije. Za čitavu utakmicu slovenački reprezentativac je zabeležio samo dve, zajedno sa Džejleonm Bransonom tek četiri, a čitava ekipa Dalasa imala je mizernih devet asistencija. Kris Pol koji je u deset navrata delio dodavanja koja su prethodnila poenima saigrača, sam samcijat je nadmašio čitav Dalasov tim. Ujedno je se izjednačio sa Stivom Nešom na trećem mestu večne liste po broju utakmica na kojima je imao 10+ asistencija. Bila je ovo Polova 54. po redu, a ispred su samo nedostižni Medžik Džonson sa 143 i Džon Stokton sa okruglo 100.

Dok je Si-Pi 3 spajao saigrače sa košem, prva haubica domaćina očekivano je bio Devin Buker koji je meč završio sa 28 poena, sedam skokova i dve asistencije. Deandreu Ejtonu, autoru 20 poena je jedan skok nedostajao za dabl-dabl učinak, ali ni sam centar ne razmišlja o tome sada kada je njegov tim na pobedu od finala zapadne konferencije.

Serija se vraća u Dalas, a Dončić će pod hitno ponovo morati da pronađe recept za razigravanje saigrača - u prethodna dva meča koja je ekipa Meveriksa dobila, Luka je zabeležio 11, odnosno devet asistencija i tu se vidi koliko su njegove plejmejkerske sposobnosti večeras nedostajale. Naravno, čitav posao gostima otežala je ekipa Montija Vilijamsa koja je u drugom poluvremenu stegla rivala u odbrani i tako mu odsekla mnoga napadačka rešenja. Otuda se rodila i serija domaćina 17:0 na startu treće donice posle koje nije bilo povratka.

Zanimljiv podatak vezano za nekadašnjeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa izvukli su pedantni statističari. Letonac koji je večeras na terenu proveo skoro 20 minuta, upisao 10 poena i gađao trojke 3/4 je u čitavom ovogodišnjem plej-ofu na parketu bio 123 minuta i za to vreme nije uputio niti jedan šut za dva poena.


tagovi

Devin BukerLuka DončićFiniks SansDalas Meveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara