Rudi Gober (©Star Sport)
Rudi Gober (©Star Sport)

Dobra vest za Francusku: Rudi Gober igra na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 15:15

Centar Minesote dao potvrdan odgovor Vensanu Koleu

Francusku košarkašku javnost “ohladila“ je vest da Viktor Vembanjama neće nositi dres Trikolora na Mundobasketu kako bi se u potpunosti posvetio NBA angažmanu u San Antoniju i postao novo zaštitno lice franšize, a nedugo zatim stigla je i lepa vest – Rudi Gober se ponovo stavlja na raspolaganje selektoru Vensanu Koleu.

Centar Minesote je nekoliko sedmica bio neodlučan oko svojih namera za ovo leto, a da li slučajno ili ne, samo nekoliko sati posle objave vesti da Vembanjama neće ići na Svetski kup, on je odlučio da opet zaigra za Francusku.

Izabrane vesti

Gober je i pre dva meseca pričao o tome kako nije siguran da li će ići u Aziju tokom leta, pošto je želeo da uzme leto kako bi se spremao za novu klupsku sezonu i dodatno podigao lestvicu. Očigledno je da se visoki Francuz predomislio, a u svetlu novih okolnosti jasno je da će on biti dominantna figura u reketu.

Francuski košarkaški Savez objavio je i listu pripremnih utakmica za ovo leto. Već 31. jula Francuska će do čekati Tunis, zatim 2. avgusta u Monpelje stiže Crna Gora, dok je za period od 7. do 9. avgusta u Orleanu planiran turnir sa Venecuelom i Litvanijom. Vicešampion Evrope će zatim ići u goste Litvaniji 11. avgusta, dok će 17. i 20. avgusta u Tokiju biti zakazane utakmice sa Japanom i Australijom što će biti i generalne probe.

Francuska će grupnu fazu igrati u Džakarti kao deo Grupe H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.


tagovi

Rudi Goberkošarkaška reprezentacija FrancuskeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara