Kris Pol (© AFP)
Kris Pol (© AFP)

Doktor za plejmejkere: Kris Pol ispisao istoriju NBA lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 17:30

Sa 14 pogođenih šuteva protiv Nju Orleansa ušao je u anale najjače lige na svetu

Kao staro vino, kako vreme odmiče, Kris Pol igra neverovatnu košarku. Iskusni plejmejker je ušao u istorijske knjige partijom protiv Nju Orleans Pelikansa. Naime, u trijumfu 115:109 odigrao je savršenu utakmicu. Ubacio je 33 poena, imao je osam asistencija, pet skokova i svega tri izgubljene lopte za 36 minuta, ali ono čime se zapravo istakao je neverovatna efikasnost. Šutnuo je 14 puta na meču i svih 14 puta je pogodio. Nešto što nikome do sada u istoriji plej-ofa NBA lige nije pošlo za rukom.

Pol je takođe pogodio i sva četiri slobodna bacanja koja je šutnuo, a imao je i jedan pokušaj za tri poena i to je pogodio. Nijedan igrač u istoriji NBA nije napravio 13 plus šuteva u plej-ofu bez promašaja. Samo je Vilt Čemberlen imo više šuteva bez promašaja, ali oba njegova savršena nastupa — 18 od 18 i 16 od 16 — bila su u regularnoj sezoni.

Izabrane vesti

Prethodni rekord NBA plej-ofa za većinu pogođenih šuteva bez promašaja držao je bivši centar Nagetsa, Vizardsa i Roketsa Nene Ilario, koji je jednom ubacio 12 od 12 u utakmici posle sezone.

Savršena partija Pola je stigla u idealnom momentu za Finiks. U eliminacionoj utakmici, Devin Buker je imao problema da pronađe ritam posle oporavka od povrede. Iskusni Pol je preuzeo sve u svoje ruke i rešio seriju protiv Pelikana u šestoj utakmici.

U trećoj deonici je Pol posebno zablistao. Ubacio je 13 od 33 poena i pokazao je da šut sa poludistance i dalje može da bude ubitačno oružje u NBA ligi.

"Nisam imao predstavu koliko šuteva sam pogodio. Tek u drugom poluvremenu sam počeo malo više da šutiram, pre toga sam gledao kako da uspostavim pravi ritam", rekao je košarkaš koji je NBA karijeru počeo baš u Nju Orleansu:

"To je grad u kojem sam odrastao kao košarkaš. Nikada to neću zaboraviti".

Sjajni plej je predvodio Finiks do pobede ubacivajući 19 poena u četvrtoj četvrtini na prvoj i trećoj utakmici, dok je pre toga isključivo gledao kako da maksimalno uposli ostatak saigrača.

Trener ekipe Monti Vilijams zbog Krisa Pola ima znatno olakšan posao na klupi. Generaln na parketu je produžena ruka trenera.

"Nebrojeno puta je odigrao maestralno. Ovakva partija je zaista nešto posebno, a uz to znam koliko voli Nju Orleans i koliko mu je taj grad bitan", rekao je trener Finiksa.

Ove sezone Pol prosečno beleži 14,7 poena, 4,4 skoka uz 10,8 asistencija što je najviše u čitavoj NBA ligi. Uz sve to ima svega 2,4 izgubljene lopte u proseku.


tagovi

Kris PolFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara