""
""

Dorćol dobija teren Zoran Moka Slavnić

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.17. | 14:02

MOZZART u utorak od 16.30 na 25. maju otvara obnovljeni teren koji će poneti naziv po jednoj od najvećih legendi jugoslovenske košarke

MOZZARTOVA akcija „Sto terena za jednu igru“ se nastavlja, a 51. obnovljeni teren, koji ćemo svečano otvoriti u utorak u 16.30, poneće ime Zorana Moke Slavnića, jedne od najvećih legendi jugoslovenske košarke.

Izabrane vesti

Te 1977. godine, u finalu Evropskog prvenstva u Liježu, protiv Sovjetskog Saveza, ceo svet shvatio je da smo mi zemlja košarke, u trenucima kada su Kićanović i Slavnić toliko dominirali nad favorizovanim Sovjetima, da su u jednom trenutku zaigrali odbojku. Baš zato, ubrzo nakon što je Kića otvorio teren u Čačku, MOZZART je obnovio teren koji je poneti Mokino ime. Gde drugde nego na Dorćolu.

Jer kada u rečenici imate reči Dorćol i košarka, sve je jasno. Ekscentrični genije, kako su ga nazvali Španci, svoj originalni pristup košarci počeo je da razvija baš u centru Beograda, gde i ga danas svakog dana možete sresti. Slavnić je prvi selektor Srbije, jedan od dvojice ljudi koji su svoju igračku i trenersku karijeru gradili i u Zvezdi i u Partizanu, član je FIBA kuće slavnih, jedan od najvećih jugoslovenskih i svetskih plekmejkera, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1980, Svetskom prvenstvu 1978. i šampionatima Starog kontinenta 1973, 1975. i 1977. sa reprezentacijom Jugoslavije.

Teren s Mokinim imenom nalazi se na platou kod Sportskog centra „25. maj“(Dunavski kej 5), a biće svečano otvoren u utorak 26. septembra u 16.30. Pozivamo sve Beograđane da dođu na basket, pozdrave legendu srpskog sporta, a najuspešniji trojkaši imaće priliku da osvoje i nagrade koje je pripremila kompanija MOZZART.

Ovo će biti 51. obnovljeni teren u akciji „Sto terena za jednu igru“ kompanije MOZZART. Dosad posetili Pirot, Čačak, Prijepolje, Feketić, Zrenjanin, Kragujevac, Vrnjačku Banju, Veliku Drenovu, Kruševac, Valjevo, Šabac, Pribojsku banju, Labudovo brdo, Mačvansku Mitrovicu, Belu Crkvu, Svilajnac, Preševo, Negotin, Rumu, Novi Sad, Niš, Kovin, Obrenovac, Leskovac, Rašku, Novu Varoš, Bačku Palanku, Zaječar, Bajinu Baštu, Lazarevac, Čukaricu, Paraćin, Ub, Savski venac, Vrbas, Užice, Kikindu, Inđiju, Suboticu, Sremsku Mitrovicu, Prokuplje, Smederevsku Palanku, Apatin…

Tu se ne zaustavljamo, idemo do 100 terena!


tagovi

100 terena za jednu igrudeo tvog životaZoran Moka Slavnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara