""
""

Dorćolci dobili teren Zoran Moka Slavnić (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.17. | 18:59

U poznatom beogradskom naselju na obali Dunava nikao novi košarkaški teren koji nosi ime legende srpske i jugoslovenske košarke

Dorćol je, bar na kratko, postao košarkaški centar Beograda. Jer je upravo u ovom naselju, na šetalištu 25.maj otvoreno, po najvišim standardima renovirano igralište pod nazivom “Zoran Moka Slavnić” u okviru Mozzartove akcije “100 terena za jednu igru”.

Izabrane vesti

Toliko je na prvi pogled sasvim običnih igrališta iz kraja, na kojima dok jurite u napad ili besomučno gađate trojke ne razmišljate ko je sve tuda trčao pre vas. U Mozzartovoj u akciji 100 terena za jednu igru obnovljeni su mnogi od najznačajnih terena “iz kraja“ na kojima su svoje prve košarkaše korake pravile naše i svetske košarkaške legende.

Svečano otvaranje terena je počelo utakmicom koju su odigrali najmlađi majstori košarke iz dorćolskog KK Dinamik, pa je reč preuzeo ekcentrični košarkaški genije, Zoran Moka Slavnić.
"Sportisti su za svoje uspehe u životu nagrađivani medaljama, diplomama, raznim poklonima, ali dobiti teren koji nosi vaše ime je zaista velika čast. Mozzartova akcija 100 terena za jednu igru je izuzetno humana, važna i dobra, ujedno i velika propaganda sporta i ja sam vrlo zahvalan u ime verovatno svih ostalih sportista na Mozzartovoj ideji i akciji. Hvala vam što ste došli, broj nije bitan, jer svi koji ste tu ste meni dragi", istako je Slavnić.

Podršku velikom asu pružio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prisustvovao svečanom otvaranju terena. Dorćolci su se posebno istakli u takmičenju šutiranju trojki, uspešni su bili van linije 6,75 metara pa je kompanija Mozzart odlučila da ih iznenadi i donira novac u humanitarne svrhe. Ukupno 150.000 dinara usmereno je OŠ “Dragan Kovačević” za kupovinu knjiga za slepe i slabovide.
"Cilj društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru”, jedne od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji, je stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima naše zemlje. Misija kompanije Mozzart je da obnovi svih 100 terena u Srbiji i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života. Važno je inspirisati generacije koje dolaze, kako bismo se svi zajendo i dalje radovali uspesima naše košarke", rekao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Događaju su prisustvovali i brojni nekadašnji sportisti Predrag Danilović, Nenad Borovčanin, Aleksandar Smiljanić, Zoran Jovanović i drugi.

Dorćol će na novom terenu možda dočekati nekog novog Moku Slavnića, a kompanija Mozzart nastaviće sa rekonstrukcijom širom Srbije do svih 100 obnovljenih terena!

Svi zainteresovani mogu i dalje da predlažu svoje terene iz kraja putem sajta -www.deotvogzivota.com.


tagovi

100 terena za jednu igruZoran Moka Slavnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara