Dejan Majstorović (KSS / FIBA)
Dejan Majstorović (KSS / FIBA)

Drama na startu Svetskog kupa: Orlovi jedva preleteli Novi Zeland

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 12:43

Naši tek u završnici uspeli da preokrenu

Srbija je pobedom nad Novim Zelandom (21:19) otvorila Svetski kup u basketu 3x3. Kako i sam rezultat pokazuje, prvenac u Antverpenu izvojevan je posle velike borbe u kojoj su Vinjard i društvo veliki deo meča diktirali ritam.

Izabrane vesti

"Nije trebalo da im dozolimo toliko ofanzivnih skokova. Igrali su agresivnije na počeku, moramo da budemo mnogo ozbiljniji", bio je samokritičan naš reprezentativac Dejan Majstorović.

U pojedinim trenucima Novozelanđani su imali i pet poena prednosti. Ipak u poslednjih pet minuta Majstorović, Vasić i Stojačić su odigrali daleko koncentrisanije.

Iako je Vinjard nastavio da im pravi probleme ispod koša, počeli su da krckaju prednost rivala da bi Stojačić dugom dvojkom konačno primakao Orlove pobedi (19:18).

Imali su Novozelađani priliku da izjednače kada je Vinjard pokupio promašaj Pota. Bio je sam ispod koša. Ali umesto da lagano poentira, izašao je van linije za tri poena, dok je vreme za napad iscurelo. Naši momci su znali da iskoriste taj poklon. Vasić je materijalizovao pravovremen pas Majstorovića, a zatim je Majstorović sa poludstance 31 sekund pre kraja ubacio 21. poen za Srbiju.

"Mislio sam da ne mogu da zaustave moj i Vasićev 'pik n rol'. Bili smo oprezni. Imam instinkt za šut, samopuzdanje", prokomentarisao je Majstorović poslednje dve akcije.

Naši će u drugom kolu igrati protiv Portorika (14.55).


tagovi

Basket 3x3Dejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara